Aνοδική η πορεία της Compucon στο α΄ τρίμηνο

Τρίτη, 18 Μαΐου 2004 14:07

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ άνοδο εμφανίζουν τα αποτελέσματα τριμήνου της Compucon, έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει τις θετικές προοπτικές εξέλιξης των οικονομικών μεγεθών για το σύνολο της χρήσης, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία της 31ης Μαρτίου 2004 οι πωλήσεις της Compucon αυξήθηκαν κατά 73,5% καθώς ανήλθαν στα 1,25 εκατ. ευρώ σε σχέση με 722 χιλ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας έφθασαν τις 174 χιλιάδες ευρώ έναντι ζημίας 174 χιλιάδων ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2003.

Τα προ τόκων φόρων και αποσβέσεων αποτελέσματα (EBITDA) ανήλθαν σε 472 χιλ. ευρώ έναντι 10 χιλ. ευρώ. Οι αποσβέσεις διαμορφώθηκαν στα 301 χιλ. ευρώ έναντι 143 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, καθώς το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, η αύξηση του κύκλου εργασιών την περίοδο αυτή αποδίδεται αρχικά στην ικανοποιητική πορεία των πωλήσεων των προϊόντων λογισμικού. Παράλληλα αξιοσημείωτη πλέον καθίσταται η συνεισφορά των νέων προϊόντων του τομέα τηλεματικής, εμφανίζοντας σημάδια ιδιαίτερης εμπορικής επιτυχίας και συμβάλλοντας αποφασιστικά στο συνολικό κύκλο εργασιών της εταιρείας.

Ο τραπεζικός δανεισμός της εταιρίας, λόγω της ανάγκης χρηματοδότησης της ίδιας συμμετοχής της στο επενδυτικό πρόγραμμα, διαμορφώθηκε στα 4,11 εκ. ευρώ έναντι 2,48 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η εταιρεία προτίθεται να προβεί στην αναδιάρθρωση του δανεισμού της με στόχο τη μετατροπή του από βραχυπρόθεσμο σε μακροπρόθεσμο, και για το σκοπό αυτό επεξεργάζεται τρόπο για την υλοποίηση της πρόθεσής της.

Τέλος η διοίκηση της εταιρείας, με βάση τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και τα προσωρινά στοιχεία που αφορούν στο δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, εκτιμά ότι βρίσκεται εντός των πλαισίων στόχων που οριοθετήθηκαν για το σύνολο του 2004.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα