Φορολογικές ελαφρύνσεις για επιχειρήσεις, χαμηλόμισθους

Τρίτη, 18 Μαΐου 2004 15:58
UPD:16:00

Βασικός άξονας της φορολογικής μεταρρύθμισης, θα είναι οι φορολογικές ελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις, στους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, τόνισε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης.

«Στόχος μας είναι να προωθήσουμε τις αναπτυξιακές φορολογικές ελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις (μείωση φορολογικών συντελεστών σε επιχειρήσεις και μικρομεσαίους επιχειρηματίες) προκειμένου να τονωθεί η αναπτυξιακή διαδικασία στην ελληνική οικονομία, καθώς και τις ελαφρύνσεις για τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους», δήλωσε ο υπουργός επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της.

Ο κ. Αλογοσκούφης διευκρίνισε πως μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν αποφάσεις όσον αφορά την αύξηση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων και την εφαρμογή του ΦΠΑ για την αγορά νέων ακινήτων από το 2005 και πρόσθεσε πως τα θέματα αυτά θα αντιμετωπιστούν στο μέλλον.

Ο κ. Αλογοσκούφης απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο επαναφοράς των αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης για τους μικρομεσαίους και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των εσόδων του Δημοσίου στο πρώτο τετράμηνο του έτους, ο κ. υπουργός είπε ότι κινούνται λίγο πάνω από τον ετήσιο στόχο του προϋπολογισμού και διευκρίνισε ότι σ' αυτό έχουν συμβάλει και τα αυξημένα έσοδα από τον ΦΠΑ λόγω της ανόδου των τιμών των καυσίμων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα