Aυξημένα κατά 18,6% τα κέρδη του Ομίλου Everest στο εννεάμηνο

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2004 17:00

Με βάση τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις εννεαμήνου (περίοδος 1/7/2003 – 31/3/2004), ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου Everest ανήλθε σε € 53,69 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση κατά 14% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Αντίστοιχα, τα κέρδη προ φόρων και μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν σε € 4,21 εκατ., ενισχυμένα κατά 18,6%.

Η διοίκηση του ομίλου Everest εκτιμά ότι σε επίπεδο 12μηνης διαχειριστικής χρήσης (1/7/03 – 30/6/04), ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αναμένεται να προσεγγίσει τα € 72 εκατ. έναντι € 63,7 εκατ. στην περυσινή χρήση, ενώ τα κέρδη προ φόρων και μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας θα κυμανθούν στα € 5,4 εκατ. έναντι € 4,7 εκατ., αντίστοιχα.

Αναφορικά με τη μητρική εταιρεία Everest ΑΕ Συμμετοχών και Επενδύσεων, στο τρέχον εννεάμηνο τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε € 1,46 εκατ. έναντι € 1,33 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σημειώνεται ότι εντός του τελευταίου τριμήνου εκάστης χρήσης (περίοδος 1/4-30/6) λογιστικοποιούνται στην μητρική εταιρεία τα έσοδα από μερίσματα θυγατρικών εταιρειών.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, με βάση τις λογιστικές καταστάσεις εννεαμήνου, η μητρική εταιρεία παρουσιάζει σχεδόν μηδενικές βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις, υψηλή ταμειακή ρευστότητα –χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα μερίσματα των θυγατρικών – ενώ το κοινοπρακτικό δάνειο το οποίο χρηματοδότησε την εξαγορά της Olympic Catering, μειώθηκε μέσω πρόωρων αποπληρωμών και ανέρχεται πλέον σε € 12,2 εκατ. έναντι αρχικού ποσού € 13,5 εκατ.

Σχολιάζοντας την πορεία του ομίλου Everest, ο κ. Αθ. Παπανικολάου, Γενικός Διευθυντής του ομίλου, σημείωσε ότι «ο Όμιλος Everest κατέχει σήμερα την πρώτη θέση στην Ελλάδα από πλευράς πωλήσεων μέσω μετοχικά ελεγχόμενων σημείων πώλησης και παρουσιάζει ικανοποιητικές αποδόσεις επί των system sales, διαθέτοντας παράλληλα διαφοροποιημένες δραστηριότητες σε κλειστές και ανοικτές αγορές. Μέσω της εταιρικής ευελιξίας επιτυγχάνουμε την ταχύτατη προσαρμογή στις ανάγκες των επιμέρους αγορών, την ανάπτυξη επιτυχημένων νέων concepts και συνεργασιών και την τελική προσφορά, ολοκληρωμένων και ποιοτικών υπηρεσιών εστίασης προς τον καταναλωτή.

Η ισχυρή κεφαλαιακή μας διάρθρωση και η υψηλή ταμειακή ρευστότητα αποτελούν βασικά στοιχεία για την υλοποίηση των στρατηγικών μας στόχων, οι οποίοι αφορούν στην περαιτέρω ανάπτυξη του ομίλου Everest», συμπλήρωσε ο κ. Παπανικολάου. «Δε θα πρέπει επίσης να αποκλείσουμε την περίπτωση συμμετοχής μας στο κεφάλαιο νέων ή υφιστάμενων εταιρειών, οι οποίες θα προσθέσουν στον όμιλο Everest συμπληρωματικές δραστηριότητες», κατέληξε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα