Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2004 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των τραπεζών, όπως της Sumitomo Trust & Banking Co., μετά την ανακοίνωσή της, ότι βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για την εξαγορά της UFJ Holdings Inc., τονώνοντας την αισιοδοξία ότι οι τράπεζες θα αναδιοργανωθούν στο πλαίσιο της αύξησης των κερδών τους.

«Η εξέλιξη αυτή, σηματοδοτεί μία ακόμη αναδιάρθρωση του κλάδου των τραπεζών στην Ιαπωνία και αυτό είναι θετικό», ανέφρε ο Yoshinori Nagano, ο οποίος διαχειρίζεται 71 δισ. δολ. σε μετοχές με την Daiwa Asset Management Co., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας : «Η εικόνα ότι οι μεγάλες τράπεζες πέρασαν το χειρότερο στάδιο και βρίσκονται σε πορεία ανάκαμψης, είχε απήχηση στους επενδυτές και τους ώθησε σε αγορές των μετοχών τους».

Ο δείκτης Nikkei, κέρδιζε 0,5%, φθάνοντας στις 11.017,33 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Topix σημείωνε άνοδο 1,1%, φθάνοντας στις 1.118,23 ονάδες. Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 850 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας κέρδιζε ποσοστό 0,5%, οδεύοντας προς την τρίτη ημερήσια άνοδό του. Ο δείκτης είχε να σημεώσει κέρδη για τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις εδώ και έξι εβδομάδες.

Οι μετοχές της Singapore Airlines Ltd. και της S-Oil Corp. οδήγησαν τις λοιπές μετοχές των εταιρειών που κάνουν χρήση καυσίμων, μετά την άνοδο των συμβολαίων του αργού πετρελαίου σε επίπεδα ρεκόρ, επαναφέροντας την ανησυχία ότι οι υψηλότερες τιμές της ενέργειας, θα περιορίσουν τα εταιρικά κέρδη.

Από την άλλη πλευρά, οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., σημείωναν απώλειες, καθώς επηρεάζονται επίσης από τις υψηλές τιμές του πετρελαίου, οι οποίες θα περιορίσουν την ανάπτυξή τους σε διεθνές επίπεδο.

Ολοι οι δείκτες στην Ασία σημείωναν απώλειες, εκτός από τους δείκτες στη Σιγκαπούρη, τη Νέα Ζηλανδία, τη Μαλαισία και την Αυστραλία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα