Δεν αποκλείουν μποϋκοτάζ λόγω ανατιμήσεων

Την ανηφόρα τραβούν οι τιμές του αργού
Πέμπτη, 20 Μαΐου 2004 16:34

Οι καταναλωτικές οργανώσεις απειλούν ακόμη και με μποϋκοτάζ έναντι των συνεχιζόμενων αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων, που πυροδοτούν ανατιμητικές τάσεις στην αγορά. Ηδη, ανακοινώθηκαν αυξήσεις από αεροπορικές εταιρείες, ενώ και άλλοι κλάδοι από το χώρο των μεταφορών ζητούν αυξήσεις.

Την ίδια στιγμή, και υπό το φόβο εμφάνισης κρουσμάτων αισχροκέρδειας κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει αρχίσει να συγκεντρώνει στοιχεία για τη διαμόρφωση των τιμών σε αγαθά και υπηρεσίες που σχετίζονται άμεσα με τους Αγώνες.

Σε ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το θέμα των ανατιμήσεων, ο υπ. Ανάπτυξης απέκλεισε εκ νέου ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν στα καύσιμα, οι τιμές των οποίων στις διεθνείς αγορές επανήλθαν σε ανοδική τροχιά, έπειτα από τη δημοσίευση στοιχείων για μείωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Στην αγορά της Νέας Υόρκης, στις 12.51, η τιμή του αργού είχε φθάσει τα 41,66 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας άνοδο κατά 16 σεντς, ενώ στις 14.53 υποχώρησε στα 41,5 δολ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα