Διατηρεί τη σύσταση για «αγορά» της TOUSA η UBS

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2004 16:35

Έκθεση για την Technical Olympic USA (TOUSA), θυγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής, συνέταξε στις 18.05.2004 η επενδυτική εταιρεία UBS Securities μετά την συνάντηση που είχαν οι αναλυτές της με τον νέο οικονομικό διευθυντή (CFO) της TOUSA κ. David Keller.

Ο κ. Keller ήταν CFO για περισσότερα από δέκα χρόνια στην D.R Horton (μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής σπιτιών στις ΗΠΑ).

Στην έκθεση αυτή τονίζεται, ότι η παρουσία του κ. Keller διευρύνει την προοπτική ανάπτυξης της εταιρείας, καθώς και τη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους της. Οι αναλυτές αυτοί πιστεύουν, ότι τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) της TOUSA μπορούν να παρουσιάσουν ρυθμούς ανάπτυξης διπλάσιους από αυτούς των 15-20% που εκτιμούν ότι θα έχουν οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές της.

Επίσης αναφέρουν ότι τα λειτουργικά περιθώρια κέρδους της TOUSA μπορούν να βελτιωθούν σημαντικά και η εταιρεία μπορεί να πετύχει περαιτέρω μείωση του κόστους, βελτιώνοντας τις διαδικασίες και τον τρόπο διαχείρισης των προμηθειών και της κατασκευής σπιτιών.

Η μέθοδος της ισόρροπης και σταθερής παραγωγής σπιτιών (even flow production) που εφαρμόζει η TOUSA, της επιτρέπουν την μείωση του κατασκευαστικού χρόνου και της σπατάλης των πρώτων υλών.

Όπως τονίζεται στην παραπάνω έκθεση, σύμφωνα με τη διοίκηση της TOUSA, το περιθώριο κέρδους εσόδων προ τόκων και φόρων (ΕΒΙΤ margin) μπορεί να βελτιωθεί κατά 300 bps μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Τέλος, οι αναλυτές της UBS Securities τονίζουν, πως η Technical Olympic USA διαπραγματεύεται 8,3 φορές τα εκτιμώμενα μετά φόρων κέρδη ανά μετοχή του 2004 και διατηρούν την τιμή-στόχο της μετοχής (UBS rating) στα 38 δολάρια, με σύσταση «αγορά 2» (buy 2).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΥΜΠ



Σχολιασμένα