Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 21 Μαΐου 2004 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ, όπως της Tokyo Electron Ltd. και της Samsung Electronics Co., μετά την έκθεση για τον κλάδο, η οποία έδειξε ότι οι παραγγελίες των ημιαγωγών, υπερδιπλασιάστηκαν σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

«Η έκθεση φέρνει καλά νέα», ανέφερε ο Haruki Yamaguchi, ο οποίος διαχειρίζεται 23 δισ. δολ. σε μετοχές με την Yasuda Asset Management Co. στο Τόκυο, συμπληρώνοντας : «Οι μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας βρίσκονται σε πορεία ανάκαμψης και φαίνεται να υπάρχει ανάπτυξη του κλάδου, με αποτέλεσμα την τόνωση των μετοχών τους».

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 850 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, κέρδιζε 1%, φθάνοντας στις 85,35 μονάδες στις 11:23' π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο δείκτης Nikkei αναρριχήθηκε κατά 0,8% και ο δείκτης Kospi στη Ν. Κορέα σε ποσοστό επίσης 0,8%. Και οι τρεις δείκτες, οδεύουν προς την πρώτη τους εβδομαδιαία άνοδο σε σύνολο τεσσάρων εβδομάδων.

Οι μετοχές των εταιρειών παροχής υπηρεσιών της Ιαπωνίας, όπως της Ito-Yokado Co., της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης της χώρας και της NTT DoCoMo Inc., της δεύτερης σε μέγεθος διαχειρίστριας κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, σημείωναν κέρδη, μετά από την άνοδο του δείκτη παροχής υπηρεσιών.

Στην Ταϊβάν, ο δείκτης Taiex κέρδιζε ποσοστό 2%. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι μετοχές της China Development Financial Holding Corp. και της Chinatrust Financial Holding Co., καθώς εικάζεται ότι η κυβέρνηση ενδέχεται να προχωρήσει στην αγορά μετοχών, προκειμένου να στηρίξει την αγορά.

Στην Αυστραλία οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου του real estate σημείωναν κέρδη. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι μετοχές της CFS Gandel Retail Trust, καθώς έντονη αισιοδοξία επικρατεί ότι θα γίνουν περισσότερες εξαγορές μετά την προσφορά ύψους 660 εκατ. δολ. Αυστραλίας (458 εκατ. δολ. ΗΠΑ), της Lease Corp., για την εξαγορά του 10% της General Property Trust.

Οι δείκτες στις Φιλιππίνες και τη Ν. Ζηλανδία, ήταν οι μοναδικοί που σημείωναν απώλειες στις ανοιχτές αγορές της Ασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα