Ιατρικό Αθηνών: Aύξηση πωλήσεων 11%

Παρασκευή, 21 Μαΐου 2004 15:15

Αύξηση 11% σημείωσαν οι πωλήσεις της Ιατρικό Αθηνων Ε.Α.Ε το α’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, διαμορφούμενες στα 45,3 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η αύξηση αυτή των εσόδων οφείλεται στην στρατηγική επιλογή της εταιρείας για προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού εξωτερικών ασθενών (+16%), αλλά και στην προσέλευση μεγαλύτερου αριθμού εσωτερικών ασθενών (+5%). Η αύξηση της κίνησης των ασθενών αυτή ήταν αποτέλεσμα της δημιουργίας νέων προϊόντων για τους εξωτερικούς ασθενείς, αλλά και της προέλκυσης νέων συνεργατών ιατρών.

Σημαντική αύξηση κατά 24,6% εμφάνισαν και τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας που διαμορφώθηκαν στα 7,6 εκατ. ευρώ. Όπως επισημαίνεται, η αύξηση αυτή των λειτουργικών κερδών, οφείλεται κυρίως στη σημαντική προσπάθεια που έχει καταβάλει η εταιρεία για το περιορισμό του κόστους σε όλα τα επίπεδα.

Έτσι το μικτό περιθώριο κέρδους αυξήθηκε κατά 3,5 περίπου ποσοστιαίες μονάδες στο 19,7%, αύξηση σημαντική καθώς συνοδεύτηκε από αύξηση και των αποσβέσεων. Αντίστοιχα τα διοικητικά κόστη, ως ποσοστό του κύκλου εργασιών, διατηρήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα, σημειώνοντας οριακή μείωση (0,3 ποσοστιαίες μονάδες).

Τέλος, αύξηση 27,5% παρουσίασαν τα κέρδη προ φόρων και διαμορφώθηκαν στα 2,8 εκατ. ευρώ. Στην ανακοίνωση της εταιρείας σημειώνεται ότι τα κέρδη προ φόρων είναι αυξημένα παρόλο που τα έκτακτα, τα χρηματοοικονομικά έξοδα, καθώς και οι αποσβέσεις, ήταν αυξημένες σε σχέση με την προηγούμενη χρήση κατά 1 εκατ. ευρω περίπου.

Σε ενοποιημένη βάση, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας σημείωσε αύξηση 9,4%, διαμορφούμενος στα 46,7 εκατ ευρώ. Το μικτό περιθώριο κέρδους σημείωσε αύξηση 3 ποσοστιαίων μονάδων περίπου στο 21,9%, ενώ τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 8,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 17,9%. Τέλος τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 3,7 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 13,5%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΑΤΡ



Σχολιασμένα