Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 24 Μαΐου 2004 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές, μετά τη συμφωνία της Sumitomo Trust & Banking Co., να εξαγοράσει την UFJ Holdings Inc., αυξάνοντας έτσι την αισιοδοξία, ότι οι τράπεζες ενδέχεται να αυξήσουν τα κέρδη τους, μέσω της αναδιάρθρωσής τους.

«Η UFJ προσπαθεί να διατηρήσει την οικονομική της επάρκεια και να βελτιώσει τον ισολογισμό της», ανέφερε ο Koichi Ogawa, ο οποίος διαχειρίζεται 8,6 δισ. δολ. σε ιαπωνικές μετοχές με την Daiwa SB Investments Ltd., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας : «Υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία στο σύνολο του τραπεζικού κλάδου».

Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε 0,2% φθάνοντας στις 11.089,73 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Αναρριχήθηκε σε ποσοστό 1,9% την Παρασκευή. Ο Topix σημείωνε άνοδο 0,5%, φθάνοντας στις 1.130,81 μονάδες, με τις μετοχές των τραπεζών, να αποτελούν περίπου το ήμισυ των συνολικών κερδών του δείκτη.

Αλλού στην Ασία, στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi κέρδιζε 0,8%. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι μετοχές της Hynix Semiconductor Inc., μετά τα δημοσιεύματα στις τοπικές εφημερίδες, τα οποία ανέφεραν, ότι, η εταιρεία ενδέχεται να βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας να πουλήσει το τμήμα της, που δεν δραστηριοποιείται στον τομέα των chip και ότι επέτυχε την στήριξη της κυβέρνησης στα σχέδιά της να κατασκευάσει εργοστάσιο στην Κίνα.

Οι μετοχές των μεταλλουργιών της Αυστραλίας κινούντο ανοδικά, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές της Rio Tinto Group, μετά την αύξηση της τιμής του χαλκού, στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων, μετά το σχόλιο της Merrill Lynch & Co., ότι η οικονομική ανάπτυξη δικαιολογεί τις υψηλότερες τιμές των μετάλλων.

Στο Χονγκ Κονγκ οι μετοχές της Hutchison Whampoa Ltd. κινούντο ανοδικά για δεύτερη ημέρα, μετά τις προβλέψεις της για τον αριθμό των συνδρομητών για την παροχή υπηρεσιών Internet υψηλής ταχύτητας, οι οποίες υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 850 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση.

Οι δείκτες στις Φιλιππίνες, τη Σιγκαπούρη και την Ταϊβάν, ταλαντεύθηκαν μεταξύ κερδών και απωλειών, σε αντίθεση με τους λοιπούς δείκτες της Ασίας, που σημείωναν άνοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα