4th ΕΑΡ Forum: Καθοριστικής σημασίας η διαμεσολάβηση στον εργασιακό χώρο

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014 12:20
UPD:12:21

Στον χαιρετισμό της, η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου τόνισε με τη σειρά της ότι παρά τις συνθήκες κρίσης που βιώνει η χώρα μας, η υγεία των εργαζομένων, ψυχική και σωματική, θεωρείται βέλτιστο αγαθό για τον Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα. 

Τα οφέλη της διαμεσολάβησης στη βελτίωση των εργασιακών σχέσεων, στην αύξηση της παραγωγικότητας, αλλά και στη μείωση νομικών διεκδικήσεων και σχετικών αποζημιώσεων ανέδειξε μεταξύ άλλων το 4ο ΕΑΡ Forum, που πραγματοποιήθηκε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Το φόρουμ πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Παραρτήματος του Διεθνούς Συλλόγου των ΕΑΡ (Hellenic Branch of Employee Assistance Professionals Associations Int.), του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του Ο.Π.Α., του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού της ΕΕΔΕ και του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδος.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό της, η CEO της Hellas EAP Αναστασία Π. Rush, επεσήμανε ότι τα  ΕΑΡ προγράμματα δεν είναι μια «μόδα» στον εργασιακό χώρο που θα έρθει και θα «περάσει», αλλά έχουν διεθνώς μια ιστορία πάνω από 40 χρόνια με αποδεδειγμένη αξία. Όπως υπογράμμισε, τα προγράμματα αυτά έχουν σημαντική παρουσία στον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο, καθώς οι επιχειρήσεις στρέφονται ολοένα και περισσότερο στον άνθρωπο και στο συγκριτικό πλεονέκτημα που μπορεί να προκύψει από την ανάπτυξή του.

Στον χαιρετισμό της, η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου τόνισε με τη σειρά της ότι παρά τις συνθήκες κρίσης που βιώνει η χώρα μας, η υγεία των εργαζομένων, ψυχική και σωματική, θεωρείται βέλτιστο αγαθό για τον Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα. Διαβεβαίωσε επίσης ότι το υπουργείο Υγείας είναι ανοιχτό σε κάθε πρόταση που θα μπορούσε να συμβάλλει στην θετική και αποτελεσματική επικοινωνία στον εργασιακό χώρο.

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Χριστοδούλου, αναπληρωτής προϊστάμενος στη Γενική Διεύθυνση Συνθηκών Υγιεινής της Εργασίας (υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας) αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην στρατηγική που διαμορφώνει το υπουργείο Εργασίας για την υγεία και την ασφάλεια στον εργασιακό χώρο, καθώς και στην έναρξη ευρωπαϊκής έρευνας για ψυχοκοινωνικούς κινδύνους που σχετίζονται με την εργασία.

Στη συνέχεια ο Κώστας Αγραπιδάς, προϊστάμενος στη Διεύθυνση Αμοιβής Εργασίας του υπουργείο Εργασίας, μίλησε για τις προσπάθειες που γίνονται από το υπουργείο Εργασίας ώστε να υπάρξουν εξωτερικοί θεσμοί Διαμεσολάβησης για τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν τμήμα HR και για τις παρεμβάσεις Διαμεσολάβησης που έχει ήδη πραγματοποιήσει το υπουργείο σε πάνω από 50.000 επιχειρήσεις.

Στο χαιρετισμό του ο Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, Πρόεδρος ΔΣ, ΕΕΔΕ, ανέλυσε τους λόγους στους οποίους πιστεύει ότι οφείλεται η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας στη χώρα μας για να υπάρξουν και να αναπτυχθούν ανταγωνιστικές και παραγωγικές επιχειρήσεις.

Κεντρικός ομιλητής του Forum ήταν ο Tony Buon, πιστοποιημένος και διαπιστευμένος διαμεσολαβητής, εκπαιδευτής, ακαδημαϊκός και συγγραφέας, ο οποίος απέδειξε με απτά επιχειρήματα γιατί η τέχνη της Διαμεσολάβησης έχει τα καλύτερα αποτελέσματα στην επίλυση μίας σύγκρουσης στον εργασιακό χώρο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα