Τάσεις ανάκαμψης στη Σοφοκλέους

Δευτέρα, 24 Μαΐου 2004 11:03
UPD:11:05

ΜΕ ΑΝΟΔΟ 0,28%, στις 2.348,6 μονάδες, άνοιξε πριν από λίγο ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου. Ο τζίρος έχει διαμορφωθεί στα 2,05 εκατ. ευρώ.

Όλοι οι κλαδικοί δείκτες κινούνται ανοδικά εξαιρουμένου του δείκτη λιανικού εμπορίου, ο οποίος υποχωρεί οριακά κατά 0,16%. Τη μεγαλύτερη άνοδο, της τάξεως του 0,52%, σημειώνει ο τηλεπικοινωνιακός. Ανάλογα κέρδη καταγράφει και ο δείκτης των τραπεζών.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο γενικός δείκτης κατέγραψε συνολικά απώλειες της τάξεως του 5,07% http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/05/24/915803.htm με αρνητικό πρωταγωνιστή τον τίτλο του ΟΤΕ.

«Οι διακριτικές και μη ρευστοποιήσεις των ξένων θεσμικών σε δεικτοβαρείς μετοχές, που καταγράφουν σημαντικά κέρδη στο διάστημα των τελευταίων 52 εβδομάδων αποδεικνύεται σε σημαντικό παράγοντα στην καθοδική κίνηση του Γ.Δ., με την αβεβαιότητα στις ξένες αγορές να επιβαρύνει το κλίμα στο εσωτερικό», επισημαίνει στο πρωινό της σχόλιο η Fortius Finance ΑΧΕΠΕΥ.

«Ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε την καλύτερη εικόνα που παρουσιάζει η μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση με την ουσιαστική όμως διαφοροποίησή της να εξαρτάται από τη σημαντική αύξηση της ζήτησης και όχι από την περιορισμένη δυνατότητα περαιτέρω υποχώρησής της. Για τη σημερινή συνεδρίαση, το ενδιαφέρον αναμένεται να επικεντρωθεί και πάλι σε τράπεζες και τηλεπικοινωνίες με τις πιθανότητες ανακλαστικής αντίδρασης να εμφανίζονται αυξημένες σε περίπτωση που και οι ξένοι δείκτες κινηθούν σε θετικές περιοχές».

Σύμφωνα με τη Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ, το Χ.Α. θα δοκιμάσει σήμερα ανοδική αντίδραση, καθώς το κλίµα στις διεθνείς αγορές παρουσιάζεται βελτιωµένο, γεγονός το οποίο αναµένεται να βοηθήσει στο να δηµιουργηθεί εντονότερο αγοραστικό ενδιαφέρον και στην εγχώρια αγορά.

Η προσοχή των επενδυτών την τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να επικεντρωθεί στην ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων, με τον ΟΤΕ να δημοσιεύει τα οικονομικά του αποτελέσματα την Πέμπτη. Οι διεθνείς αγορές αναμένεται να παραμείνουν βασικός παράγοντας επηρεασμού της Σοφοκλέους, εκτιμά η Marfin.

Σημειώνεται ότι σήμερα εισάγονται προς διαπραγμάτευση οι 28.690.400 νέες μετοχές της Εθνικής Ασφαλιστικής που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών. Από σήμερα το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρείας στο Χ.Α. ανέρχεται σε 86.071.200 (ΚΟ) μετοχές, ονομαστικής αξίας 2,50 ευρώ.

Σήμερα εισάγονται επίσης προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι νέες 446.218 (KΑ) μετοχές της εταιρείας Ιπποτούρ Α.Ε., που προέκυψαν από μετατροπή ομολογιών του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου, έκδοσης 2000. Από σήμερα το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρείας στο Χ.Α. ανέρχεται σε 15.661.418 (ΚΑ) μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,56 ευρώ.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης θα δοθούν στη δημοσιότητα τα οικονομικά αποτελέσματα της Intralot για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα