Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 25 Μαΐου 2004 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, μετά την άνοδο των συμβολαίων του αργού πετρελαίου κοντά στα υψηλότερα επίπεδα, αυξάνοντας τις ανησυχίες, ότι, το υψηλότερο κόστος της ενέργειας, θα περιορίσει την οικονομική ανάπτυξη και θα επηρεάσει αρνητικά τα εταιρικά κέρδη, συμπεριλαμβανομένων και των κερδών της Korean Air Co. και της Cathay Pacific Airways Ltd.

«Ολοι θα πρέπει να πληρώσουν περισσότερα», ανέφερε ο Winson Fong, ο οποίος διαχειρίζεται 2,4 δισ. δολ. σε μετοχές με την Asset Management στη Σιγκαπούρη, συμπληρώνοντας : «Ενδέχεται οι μετοχές να σημειώσουν και άλλες απώλειες».

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 850 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, υποχωρούσε κατά 1%, φθάνοντας στις 85,95 μονάδες, στις 11:57' π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Nikkei έχανε 0,8%, φθάνοντας στις 11.010,89 μονάδες και ο δείκτης Kospi στη Ν. Κορέα σημείωνε απώλειες 2%, φθάνοντας στις 783,82 μονάδες.

Ο MSCI ταλαντεύθηκε σε ποσοστό 11% το τρέχον τρίμηνο, καθώς έντονη ανησυχία επικράτησε για την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, τον περιορισμό της οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα και την αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού στις ΗΠΑ.

Οι μετοχές των ιαπωνικών τραπεζών σημείωναν απώλειες, καθώς υπάρχει ανησυχία ότι οι οργανισμοί θα δώσουν μάχη για να αυξήσουν τα δάνεια. Οι τρεις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Μitsubishi Tokyo Financial Group Inc., η οποία ανακοίνωσε χθες για το σύνολο της χρήσης κέρδη, ανακάμπτοντας από τις ζημίες σε επίπεδα ρεκόρ.

Ολοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της Ασίας κινούντο πτωτικά, εκτός από τους δείκτες στην Αυστραλία, την Ταϊβάν, τη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα