Deutsche Telekom : 2,5 δισ. δολ. για την επέκτασή της

Προς εξαγορά των δικτύων της Cingular Wireless LLC σε Καλιφόρνια και Νεβάδα
Τρίτη, 25 Μαΐου 2004 09:25

ΤΟ ΠΟΣΟΝ των 2,5 δισ. δολ. σχεδιάζει να καταβάλλει η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, Deutsche Telekom AG, σε δύο πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς ερευνά την επέκτασή της σε μια αγορά, όπου οι χρήστες των κινητών τηλεφώνων είναι λιγότεροι από ό,τι στην Ευρώπη.

Η εταιρεία, θα εξαγοράσει τα δίκτυα που ανήκουν στην Cingular Wireless LLC στην Καλιφόρνια και τη Νεβάδα, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης. Ο επικεφαλής της εταιρείας, Kai-Uwe Ricke, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για αυτά τα σχέδια της διοίκησης στις 9 π.μ. στη Βόννη, τοπική ώρα.

«Η συμφωνία με τη Cingular διευκολύνει την περαιτέρω ανάπτυξη της T-Mobile στις ΗΠΑ», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η αγορά των ΗΠΑ, στην οποία εισήλθε η Deutsche Telekom το 2001 με την εξαγορά ύψους 35 δισ. δολ. της VoiceStream Wireless Corp., έχει καταστεί η ταχύτερα αναπτυσσόμενη για την εταιρεία. Η T-Mobile, η δεύτερη σε μέγεθος σε ανάπτυξη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της περιφέρειας, πρόσθεσε 1,2 εκατ. χρήστες στο πελατολόγιό της το πρώτο τρίμηνο, περίπου τέσσερις φορές περισσότερους από ό,τι στη Γερμανία.

Η Deutsche Telekom και η Cingular, οι οποίες κατέχουν από κοινού την SBC Communications Inc. και την BellSouth Corp., έχουν υπογράψει μία συμφωνία η οποία επιτρέπει στην κάθε εταιρεία να χρησιμοποιεί το δίκτυο άλλης διαχειρίστριας σε πολιτείες των ΗΠΑ όπου δεν υπάρχει η σχετική υποδομή. Στη Ν. Υόρκη, η Cingular χρησιμοποιεί το δίκτυο της Deutsche Telekom.

Τον Φεβρουάριο, η Cingular, συμφώνησε να προχωρήσει στην εξαγορά της AT&T Wireless Services Inc., της υπ'αριθμόν τρία εταιρείας κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ, αντί του ποσού των 41 δισ. δολ. σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Η Verizon Wireless είναι η μεγαλύτερη στη χώρα, η οποία στα τέλη Μαρτίου, αριθμούσε 38,9 εκατ. συνδρομητές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα