Vodafone : Περιορισμός των ζημιών το 2004

Τρίτη, 25 Μαΐου 2004 10:11

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ζημίες στο σύνολο της χρήσης του 2004, εμφάνισε η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, Vodafone Group Plc, μετά την προσέλκυση περισσοτέρων πελατών που κάνουν χρήση των ringtones και κατεβάζουν από τα τηλέφωνά τους μουσική. Η εταιρεία, πρόσφερε 2,6 δισ. λίρες Αγγλίας (4,7 δισ. δολ.) για το υπόλοιπο των τμημάτων της στην Ιαπωνία.

Οι καθαρές ζημίες της Vodafone, τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου, υποχώρησαν στα 9,02 δισ. λίρες ή 13,24 πένες ανά μετοχή, από 9,82 δισ. λίρες ή 14,41 πένες ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Οι πωλήσεις – εξαιρουμένων των τμημάτων της στα οποία δεν έχει τον πλήρη έλεγχο – αναρριχήθηκαν στα 33,6 δισ. λίρες από 30,38 δισ. λίρες.

Η εταιρεία αύξησε το τελικό της μέρισμα στις 1,08 πένες από 0,90 πένες που ήταν πριν. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έξι οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News, η Vodafone θα εμφάνιζε ζημίες ύψους 9,02 δισ. λιρών, ενώ οι πωλήσεις της προβλεπόταν να φθάσουν τα 33,5 δισ. λίρες.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Arun Sarin, 49 ετών, εισπράττει περισσότερα μετρητά από τους καταναλωτές, μετά την αποτυχία τον Φεβρουάριο στον πλειοδοτικό διαγωνισμό, να εξαγοράσει την AT&T Wireless Services Inc., αντί του ποσού των 41 δισ. δολ. Επενδυτές, όπως ο Peter Braendle της Swissca Portfolio Management πρότειναν στην Vodafone να αυξήσει το μέρισμα, σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει έτσι τους μετόχους, ότι η επέκταση που επιχειρεί ο Sarin θέτει σε κίνδυνο τα κέρδη τους.

Με μερίδιο 45% στην ηγέτιδα εταιρεία κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ, Verizon Wireless, η Vodafone ενδιαφερόταν να εξαγοράσει την AT&T προκειμένου να αποκτήσει τον έλεγχο της αμερικανικής αγοράς. Μετά τη συμφωνία της Cingular Wireless LLC που ανήκει στην SBC Communications Inc. και της BellSouth Corp., να εξαγοράσουν την AT&T Wireless, η Vodafone έμεινε πίσω.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχωρούσαν κατά 11% τις πέντε εβδομάδες πριν από τον πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εξαγορά της ΑΤ&Τα που ολοκληρώθηκε στις 17 Φεβρουαρίου και από τότε έχασαν ποσοστό 2,2%, υψηλότερο των απωλειών του 0,7% του δείκτη FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα