Marks & Spencer : Φθηνότερες προμήθειες, υψηλότερα κέρδη

Τρίτη, 25 Μαΐου 2004 10:22

ΑΥΞΗΣΗ της τάξης του 8,5% σημείωσαν στο σύνολο της χρήσης του 2004, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης ενδυμάτων της Βρετανίας, Marks & Spencer Group Plc, καθώς αγόρασε φθηνότερα είδη από τους προμηθευτές της εκτός χώρας, σε συνδυασμό με τη μείωση του κόστους λειτουργίας που ισορρόπησε τις πωλήσεις της.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αναρριχήθηκαν στα 552,3 εκατ. λίρες (992,7 εκατ. δολ.) ή 24,1 πένες ανά μετοχή, κατά τη χρήση που έληξε στις 3 Απριλίου, από 507,3 εκατ. λίρες ή 21,5 πένες ανά μετοχή που ήταν την προηγούμενη από την τελευταία χρήση, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Τα προ φόρων κέρδη το χρονικό διάστημα των 52 εβδομάδων, αυξήθηκαν στα 763,2 εκατ. λίρες, ενώ οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι αυτά θα ανήρχοντο στα 755 εκατ. λίρες.

Οι πωλήσεις της εταιρείας μειώνονται, καθώς δέχεται έντονο ανταγωνισμό από ομοειδείς εταιρείες, όπως η Next Plc και τα καταστήματα Asda των σούπερ μάρκετ Wal-Mart Stores Inc., που πρόσθεσαν περισσότερα ρούχα στην γκάμα τους. Όμως, η εταιρεία κατάφερε να περιορίσει τη μείωση των πωλήσεων, αφού οι προμήθειές της εκτός Βρετανίας κόστισαν φθηνότερα.

Οι μετοχές της Marks & Spencer έχαναν 0,25 πένες, φθάνοντας στις 279,5 πένες η μία χθες στο Λονδίνο. Μέσα στο έτος έχουν χάσει συνολικά 3,3%, οδεύοντας για την έκτη ετήσια πτώση τους μέσα σε σύνολο επτά ετών.

Τα έσοδά της κατά τη χρήση αυξήθηκαν 3,8%, φθάνοντας στα 7,3 δισ. λίρες Αγγλίας. Οι πωλήσεις της στα καταστήματα που δημιούργησε μέσα στο έτος μειώθηκαν κατά 0,4% στο σύνολο της χρήσης και 3,4% κατά το τέταρτο τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα