Ο Γ. Αλογοσκούφης για τους στόχους του νέου φορολογικού συστήματος

Τρίτη, 25 Μαΐου 2004 13:29
UPD:15:18

Φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι «η φορολογική μεταρρύθμιση να αποτελέσει ένα ισχυρό όπλο για την ανάπτυξη και την καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων».

Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, κατά την ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής για τη Φορολογική Μεταρρύθμιση.

«Στόχος μας, υπογράμμισε ο κ. Αλογοσκούφης, είναι να δημιουργηθεί ένα νέο φορολογικό σύστημα το οποίο θα ενθαρρύνει την επιχειρηματική πρωτοβουλία και τις επενδύσεις, θα ελαφρύνει τους οικονομικά αδύναμους και θα στηρίζει τα δημόσια έσοδα με έναν ορθολογικό και δίκαιο τρόπο. Με έναν τρόπο που δεν θα λειτουργεί ανασταλτικά προς την οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση».

Ο κ. υπουργός τόνισε επίσης την ανάγκη για μακροχρόνια σταθερότητα, ώστε να είναι εφικτός ο σχεδιασμός από μέρους των πολιτών και των επιχειρήσεων, για απλότητα, έτσι ώστε να μειωθούν οι περίπλοκες διαδικασίες που δημιουργούν αβεβαιότητα και αποθαρρύνουν την αποταμίευση και την επιχειρηματικότητα, και τέλος, την ανάγκη για διαφάνεια όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίον διενεργούνται οι έλεγχοι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα