Wuhan Steel Processing : Πώληση μετοχών 1,1 δισ. δολ.

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2004 07:51

ΕΓΚΡΙΣΗ, για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, κατά εννέα δισ. γιουάν (1,1 δισ. δολ.), με την πώληση νέων μετοχών, προκειμένου να επεκτείνει τη δυναμικότητά της, απέσπασε η τέταρτη σε μέγεθος βιομηχανία χάλυβα της Κίνας, Wuhan Steel Processing Co.

H εταιρεία έχει στόχο την πώληση μετοχών αξίας δύο δισ. γιουάν, οι οποίες θα διαπραγματευθούν στη Σαγκάη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της.

Το Νοέμβριο του 2003, η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι τα κεφάλαια που θα αντλήσει από την πώληση θα τα χρησιμοποιήσει για την αγορά περιουσιακών στοιχείων από τη μητρική της, Wuhan Iron & Steel Group Corp. Από τις επιπλέον μετοχές που θα εκδοθούν, περίπου 1,2 δισ. μετοχές, θα πωληθούν στη μητρική της εταιρεία. Οι υπόλοιπες θα διατεθούν στο κοινό.

«Αυτό το σχέδιο επέκτασης δεν είναι καινούργιο. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση το προτιμά από ό,τι άλλα μικρότερα», ανέφερε ο Fu Hao, ο οποίος διαχειρίζεται 2,2 δισ. δολ. σε μετοχές κινεζικών εταιρειών και ομολόγων, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της Wuhan, με την E Fund Management Co., συμπληρώνοντας : «Ακόμη η κυβέρνηση συγκρατεί τις επενδύσεις για νέα έργα».

Σημειώνεται, ότι, η Gansu Jiu Steel Group Hongxing Iron & Steel Co., δεν κατάφερε να λάβει την έγκριση της κυβέρνησης για το δικό της σχέδιο να εκδώσει μετατρέψιμα ομόλογα αξίας 1,03 δισ. γιουάν, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο. Οι δύο αιτήσεις συζητήθηκαν μαζί χθες από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς της Κίνας.

Οι μετοχές της Wuhan Steel κέρδισαν ποσοστό 8,6% αυτόν τον μήνα έναντι μείωσης 1,4% που σημείωσαν οι μετοχές της μεγαλύτερης βιομηχανίας χάλυβα της χώρας και ανταγωνίστριάς της, Baoshan Iron & Steel Co.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα