Alpha Bank: Σειρά παρουσιάσεων σε ξένους θεσμικούς

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2004 09:58

Σειρά παρουσιάσεων σε ξένους θεσμικούς επενδυτές ολοκλήρωσε πρόσφατα η Alpha Bank. Oι παρουσιάσεις αυτές, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, συμπεριέλαβαν για πρώτη φορά επισκέψεις σε ασιατικά χρηματοοικονομικά κέντρα. Πέραν των παραδοσιακών παρουσιάσεων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, στελέχη της Alpha Bank πραγματοποίησαν συναντήσεις στο Τόκιο, το Χόνγκ Κόνγκ και τη Σιγκαπούρη.

Οι παρουσιάσεις, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, έτυχαν θετικής υποδοχής και κάλυψαν κυρίως την κερδοφόρο πορεία και τις προοπτικές αναπτύξεως της Alpha Bank, όπως διαμορφώνονται από τη δυναμική μας επέκταση στις πλέον προσοδοφόρες εργασίες λιανικής τραπεζικής και την επιτυχία μας στον περιορισμό του κόστους μέσω λειτουργικού ανασχεδιασμού.

Στις συναντήσεις αυτές, αναλύθηκαν και συζητήθηκαν επίσης η πορεία της ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα οι προοπτικές της μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς και οι προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στο περιβάλλον που διαμορφώνεται.

Όπως επισημαίνεται, οι επισκέψεις αυτές, και σε νέες περιοχές επενδυτικού ενδιαφέροντος, αντικατοπτρίζουν τη διευρυνόμενη συνεχώς βάση των μετόχων της τράπεζας. Ήδη, οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές συμμετέχουν με ποσοστό 28% στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας.

Η Alpha Bank, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, έχει επισκεφθεί σημαντικό αριθμό θεσμικών επενδυτών στις ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Φιλαδέλφεια, Austin, San Francisco, San Diego, Denver κλπ.), αλλά και σε Ευρωπαϊκά χρηματοοικονομικά κέντρα όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Φρανκφούρτη, το Μιλάνο κλπ.

Ο εντεταλμένος γενικός διευθυντής και CFO της Alpha Bank, Μ. Γιαννόπουλος, δήλωσε: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τη θετική ανταπόκριση που συναντήσαμε κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων. Πιστεύουμε ότι αυτό αποτελεί αναγνώριση της σημασίας που δίνουμε για τη μεγιστοποίηση της αξίας του Ομίλου και της μέχρι σήμερα επιτυχούς πορείας μας, καθώς και των προοπτικών μας για ανάπτυξη και κερδοφορία».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ



Σχολιασμένα