Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2004 07:01
UPD:07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, όπως της KDDI Corp. και της Vodafone Holdings K.K., μετά τις τρεις προσοφορές που έγιναν, για την εξαγορά των περιουσιακών τους στοιχείων στον κλάδο των τηλεπικοινωνικών της χώρας, οι οποίες ανακοινώθηκαν αυτήν την εβδομάδα.

«Το θέμα της αναδιοργάνωσης του κλάδου των τηλεπικοινωνιών της Ιαπωνίας, ωθεί τους επενδυτές να προχωρήσουν στην αγορά των μετοχών τους», ανέφερε ο Koichiro Suzuki, ο οποίος διαχειρίζεται 1,8 δισ. δολ. σε ιαπωνικές μετοχές με την Sompo Japan Asset Management Co. στο Τόκυο, συμπληρώνοντας : «Βιάζονται να βελτιώσουν τη θέση τους προκειμένου να επιβιώσουν, σε μία αγορά, όπου ο ανταγωνισμός αυξάνεται συνεχώς».

Ο δείκτης Nikkei σημείωνε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στις 11.174,29 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Topix κέρδιζε 0,1%, φθάνοντας στις 1.128,59 μονάδες, ενώ ο Topix Information & Communication index, κινείτο ανοδικά για δεύτερη ημέρα.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 850 μετοχές εταιρειών στην περιφέρεια, κέρδιζε 0,7%. Οι μετοχές της Samsung Electronics Co., της μεγαλύτερης εξαγωγικής εταιρείας της Ν. Κορέας, οδηγούσαν την άνοδο, καθώς οι τιμές του πετρελαίου άρχισαν να υποχωρούν από τα υψηλότερα επίπεδα στα οποία έφθασαν, και η αγορά περιμένει τη σημερινή έκθεση στις ΗΠΑ, η οποία αναμένεται να δείξει ταχύτερο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης από ό,τι προέβλεπε αρχικώς η κυβέρνηση της χώρας.

Στη Νότιο Κορέα ο δείκτης Kospi αναρριχήθηκε κατά 2,6%. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κέρδιζε 1,7%. Και οι δύο αγορές ήταν χθες κλειστές, λόγω εθνικής εορτής.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 Index κινείτο ανοδικά για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Οι μετοχές της QBE Insurance Group Ltd. οδηγούσαν στην άνοδο, μετά την ανακοίνωση της Credit Suisse First Boston, η οποία αναθεώρησε προς τα πάνω την εκτίμησή της για τη μετοχή της εταιρείας, στο «outperform», αποτέλεσμα της αύξησης των κερδών της από τις εξαγορές, τις ευνοϊκές συναλλαγματικές ισοτιμίες και τις αλλαγές στη φορολογία.

Οι δείκτες στις λοιπές ανοιχτές αγορές της Ασίας κινούντο ανοδικά εκτός από τον δείκτη στις Φιλιππίνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα