Carlyle : 1,97 δισ. δολ. για την εξαγορά τμήματος της KDDI

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2004 08:22

ΤΟ ΠΟΣΟΝ των 220 δισ. γιέν (1,97 δισ. δολ.) ενδέχεται να καταβάλει η αμερικανική εταιρεία επενδύσεων Carlyle Group., για την εξαγορά του 60% θυγατρικής της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της Ιαπωνίας, KDDI Corp., σύμφωνα με πληροφορίες.

Η KDDI βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να πουλήσει τμήμα της, DDI Pocket Inc., το οποίο προσφέρει υπηρεσίες σύνδεσης για κινητά τηλέφωνα και πρόσβασης στο Internet χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Personal Handyphone System, στην Carlyle και την Kyocera Corp., σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, Haruhiko Maede. Η KDDI ενδέχεται να αναλάβει το χρέος ύψους 135 δισ. γιέν της DDI, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Nihon Keizai. Από την πλευρά της, η Carlyle, ανακοίνωσε, ότι βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με την DDI.

H Carlyle, η Ripplewood Holdings LLC και άλλες εταιρείες επενδύσεων, προσβλέπουν να αυξήσουν τα κέρδη τους, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των εταιρειών του κλάδου τηλεπικοινωνιών της Ιαπωνίας, να μειώσουν το χρέος τους και να επενδύσουν σε νέες τεχνολογίας. Η KDDI επιθυμεί να κάνει επενδύσεις στα τελευταίας τεχνολογίας δίκτυα, κερδίζοντας μερίδιο αγοράς από την NTT DoCoMo Inc. στην αγορά παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας της Ιαπωνίας, η οποία είναι ύψους 76 δισ. δολαρίων.

«Το θέμα αναδιοργάνωσης των εταιρειών τηλεπικοινωνιών στην Ιαπωνία, ωθεί τους επενδυτές να αγοράσουν τις μετοχές τους», ανέφερε ο Koichiro Suzuki, ο οποίος διαχειρίζεται 1,8 δισ. δολ. σε ιαπωνικές μετοχές με την Sompo Japan Asset Management Co., στο Τόκυο.

Οι μετοχές της KDDI κέρδιζαν 2,4%, φθάνοντας στις 625.000 γιέν η μία στις 11 π.μ. σήμερα στο Τόκυο, τοπική ώρα. Το τελευταίο δωδεκάμηνο σημείωσαν άνοδο της τάξης του 50%, έναντι αύξησης 36% που σημείωσε το ίδιο χρονικό διάστημα ο δείκτης Nikkei και μείωσης 22% των μετοχών της ανταγωνίστριάς της, NTT DoCoMo Inc.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα