Audi : Δημιουργία εργοστασίων στην Ασία

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2004 10:13

ΣΚΕΨΕΙΣ, για την κατασκευή εργοστασίων στην Ασία, κάνει η Audi AG, η οποία κατασκευάζει αυτοκίνητα πολυτελείας για λογαριασμό της Volkswagen AG, καθώς η οικονομική ανάπτυξη στην εν λόγω περιφέρεια, αυξάνει τη ζήτηση για τα επιβατικά μοντέλα της, A4 και A6.

Η εταιρεία, ενδέχεται να προχωρήσει στην επένδυση ποσού, το οποίο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, στην Ταϊλάνδη, για την παραγωγή των Audi Α4 και A6 μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2005, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας στην Ασία και τον Ειρηνικό, Dominique Boeshch, σε συνέντευξη που παρεχώρησε στη Σιγκαπούρη. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η Audi θα εξετάσει και το ενδεχόμενο δημιουργίας εργοστασίου της στην Ινδία.

«Οι προβλέψεις μιλούν για αύξηση των πωλήσεων σε διψήφιο αριθμό στη συγκεκριμένη περιφέρεια μέσα στα επόμενα χρόνια», είπε ο Boesch, συμπληρώνοντας, ότι: «Με το άνοιγμα αυτών των αγορών στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχουν επιτευχθεί και τη δυνατότητα κατασκευής αυτοκινήτων εκεί, οι πωλήσεις μας μπορεί να είναι ακόμη υψηλότερες».

Τα νέα εργοστάσια στην Ασία, θα επιτρέψουν στην Audi να φτάσει σε υψηλά επίπεδα ανάπτυξης σε μερικές από τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες αγορές αυτοκινήτων του κόσμου. Στην Κίνα, όπου τα αυτοκίνητα της Audi κατασκευάζονται με τη συνεργασία της Volkswagen, σημείωσαν αύξηση των πωλήσεων σε ποσοστό της τάξης του 76% πέρυσι. Σημειώνεται, ότι η Ινδία, είναι η δεύτερη σε μέγεθος χώρα, από πλευράς πληθυσμού, στον κόσμο, ενώ η Ταϊλάνδη είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά αυτοκινήτων των χωρών της νοτιο-ανατολικής Ασίας και έχει υπογράψει συμφωνίες μείωσης της φορολογίας εμπορίας αυτοκινήτων, καθώς είναι μέλος της ASEAN.

Η Audi κατασκευάζει τα Α4 σε συνεργασία με την Volkswagen και την China FAW Group Co. στην Κίνα, όπου οι πωλήσεις της προβλέπεται να αυξηθούν σε ποσοστό της τάξης του 10%, φθάνοντας στα 70.000 οχήματα φέτος, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας στις 22 Μαΐου.

Ο Boesch, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχέδια δημιουργίας εργοστασίου στην Ταϊλάνδη. Στην Ινδία, η εταιρεία μόλις υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τρεις αντιπροσώπους για την επόμενη πενταετία. Ισως κατασκευάσει και εκεί εργοστάσιο, αλλά ακόμη δεν έχει λάβει τέτοια απόφαση, κατέληξε ο Boesch. Στη χώρα αυτή η εταιρεία προβλέπει να πουλήσει 10.000 αυτοκίνητα μέσα σε πέντε χρόνια.

Οσον αφορά στα μοντέλα της, η Audi φέτος θα λανσάρει τουλάχιστον 10 νέα μοντέλα στην Ασία, συμπεριλαμβανομένου και του νέου Audi A6.

Η εταιρεία συνέβαλε περίπου κατά τα 3/4 πέρυσι, στα καθαρά κέρδη της Volkswagen, ύψους 1,1 δισ. ευρώ (1,3 δισ. δολ.).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα