Κόντρα Κεφαλογιάννη - Παπουτσή στη Βουλή για τους μισθούς στον ΟΛΠ

Κριτική Παπουτσή για την αδράνεια της ΡΑΘΕ
Πέμπτη, 27 Μαΐου 2004 18:54
UPD:18:57

Στις επικρίσεις που έχει προκαλέσει η απόφασή του να εγκαταστήσει γραφείο στον ΟΛΠ, απάντησε σήμερα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, τονίζοντας ότι τα όσα λέγονται εναντίον του προέρχονται από υψηλόμισθους του ΟΛΠ οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά είπε, παίρνουν διπλάσια χρήματα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πολλαπλάσια από τους βουλευτές.

Από το ενημερωτικό δελτίο του εισηγμένου οργανισμού προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς φαίνεται ότι κάποιοι, από 16.000 ευρώ που έπαιρναν ετησίως το 2002, παίρνουν τώρα 82.000 ευρώ, παρατήρησε ο κ. Κεφαλογιάννης και αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε δύο περιπτώσεις συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι έπαιρναν 14.500 και 18.800 ευρώ το 2002 και τώρα παίρνουν 59.000 και 80.000 ευρώ αντίστοιχα.

Ο κ. υπουργός σημείωσε ότι οι υψηλοί μισθοί δίδονταν με διακομματική ανοχή, εντούτοις τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει πάρει διαζύγιο από την αδιαφάνεια και δεν πρόκειται να χαριστεί ούτε σε συνδικαλιστές της ΝΔ, ούτε του ΠΑΣΟΚ. «Θα γίνει ό,τι χρειάζεται προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, ενώ με βάση το νόμο που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση θα ασκήσουμε το δικαίωμα εποπτείας στον ΟΛΠ», υπογράμμισε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Κεφαλογιάννης, ο πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Χρήστος Παπουτσής σημείωσε ότι «δεν μπορεί να λέγονται τέτοια πράγματα από τη στιγμή που υπάρχουν νόμιμες συλλογικές συμβάσεις σε έναν οργανισμό που βρίσκεται στο Χρηματιστήριο και ελέγχεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς».

Ο κ. Παπουτσής χαρακτήρισε επίσης λάθος να ζητείται η παραίτηση των διευθυνόντων συμβούλων των λιμένων της χώρας καθώς αυτοί προσελήφθησαν μέσω δημοσίων διαγωνισμών. Απαντώντας, ο κ. Κεφαλογιάννης επισήμανε ότι οι περισσότεροι εξ αυτών υπέβαλαν μόνοι τους τις παραιτήσεις τους προκειμένου να διευκολύνουν τη νέα πολιτική ηγεσία να ασκήσει την πολιτική της. Προανήγγειλε επίσης ότι η θητεία των νέων διευθυνόντων συμβούλων δεν θα είναι πλέον πενταετής και ότι «οι παραιτήσεις τους θα είναι πάντα στη διάθεση του βασικού μετόχου» δηλαδή της εκάστοτε κυβέρνησης.

Τέλος ο κ. Παπουτσής επέκρινε την «αδράνεια» της Ρυθμιστικής Αρχής Θαλάσσιων Ενδομεταφορών (ΡΑΘΕ). «Με την κατάσταση αυτή, στην πραγματικότητα ευνοείτε τους κερδοσκόπους να κάνουν πάρτι το καλοκαίρι», είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, καλώντας την κυβέρνηση να σχολιάσει την ανακοίνωση της Ένωσης Ακτοπλόων ότι θα προχωρήσουν σε μονομερείς αυξήσεις στα τιμολόγια των οικονομικών θέσεων.

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας ξεκαθάρισε ότι το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που καθορίζει τις τιμές της γ’ θέσης «ισχύει στο ακέραιο και όσοι δεν ακολουθούν τη νομιμότητα θα υποστούν κυρώσεις». Όσο για τη ΡΑΘΕ, επανέλαβε ότι η κατάργησή της αποτελεί προγραμματική θέση της ΝΔ και δήλωσε ότι οι αρμοδιότητές της θα αναληφθούν από το υπουργείο Ανάπτυξης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα