Aποφάσεις και πρόστιμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2004 18:31
UPD:18:33

Στην επιβολή προστίμου στις εταιρείες ΑΕΛΔΕ Καστοριάς και ΑΣΠΙΣ Βορείου Ελλάδος για παραβάσεις του κώδικα δεοντολογίας προχώρησε σήμερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η Επιτροπή απαγόρευσε επίσης τη λειτουργία των ΑΕΛΔΕ Star Finance, Κέρδος, Πανελλαδική, Ανοδική και ΑΜP, επειδή διαπιστώθηκαν επανειλημμένες παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας που καθιστούσαν τη λειτουργία τους επικίνδυνη για την αγορά και τα συμφέροντα των επενδυτών.

Αποφάσισε ακόμη την έγκριση διορισμού χρηματιστηριακού εκπροσώπου στην Value Capital ΑΧΕΠΕΥ και την επιβολή προστίμου στην εταιρεία Capital AXEΠΕΥ για παραβάσεις του κώδικα δεοντολογίας των ΑΧΕΠΕΥ.

Επιπρόσθετα, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε δέσμη κανονιστικών αποφάσεων, για λόγους προσαρμογής προς τον ν. 3152/2003. Έτσι, βάσει των αποφάσεων της Επιτροπής:

- Το ελάχιστο ύψος μετοχικού κεφαλαίου χρηματιστηριακής εταιρίας ορίστηκε στις 600.000 ευρώ.

- Ο αριθμός των χρηματιστηριακών εκπροσώπων είναι ελεύθερος ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ΑΧΕ.

- Το ελάχιστο ύψος των ιδίων κεφαλαίων που απαιτούνται για να καταθέσει μια εταιρία αίτηση εισαγωγής για την Κύρια αγορά του ΧΑ, είναι 12.000.000 ευρώ.

- Το ελάχιστο ύψος της καθαρής λογιστικής περιουσίας που απαιτείται προκειμένου μια εταιρία να καταθέσει αίτηση διαπραγμάτευσης των ομολογιών της στο ΧΑ, είναι 3.000.000 ευρώ.

- Το ελάχιστο ύψος ομολογιακού δανείου προκειμένου να εισαχθεί για διαπραγμάτευση στο ΧΑ, ορίζεται σε 200.000 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα