Ανοδική η πορεία του Ιασώ στο πρώτο τρίμηνο

Τρίτη, 01 Ιουνίου 2004 15:31
UPD:15:34

Αξιόλογη αύξηση σημείωσε ο κύκλος εργασιών και τα κέρδη της Ιασώ Α.Ε. κατά το πρώτο τρίμηνο του 2004, ενώ αύξηση παρουσίασε ο κύκλος εργασιών και σε ενοποιημένο επίπεδο.

Αναλυτικότερα τα έσοδα της Ιασώ Α.Ε. παρουσίασαν αύξηση κατά 8,8% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2003 και ανήλθαν σε 17,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα προ φόρων κέρδη παρουσίασαν αύξηση κατά 7,3% ανερχόμενα σε 5,5 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η αύξηση των εσόδων του Ιασώ οφείλεται στη βελτίωση του βαθμού πληρότητας των κλινών, του αριθμού των εισαγωγών των εσωτερικών ασθενών, καθώς και των επισκέψεων των εξωτερικών ασθενών.

Σε επίπεδο ομίλου, η βελτίωση της πληρότητας του Ιασώ General συνέβαλε στη σημαντική αύξηση των εσόδων του, αλλά και των εσόδων του ομίλου τα οποία ανήλθαν σε 22,05 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 27,1% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Σημαντική συμμετοχή στην αύξηση των εσόδων του Ιασώ General είχαν οι υψηλοί ρυθμοί αύξησης της πληρότητας, η δραστηριοποίηση μεγάλου αριθμού των τμημάτων του , η έναρξη συνεργασίας με πάνω από 500 ιατρούς όλων των ειδικοτήτων και η σύναψη συμφωνιών με διάφορους ασφαλιστικούς φορείς.

Λόγω της μη επαρκούς κάλυψης της δυναμικότητας των τμημάτων του ΙΑΣΩ General, τα οποία δραστηριοποιήθηκαν πρόσφατα και των υψηλών αποσβέσεων εξαιτίας της ύπαρξης εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, τα κέρδη προ φόρων του ομίλου επηρεάσθηκαν αρνητικά διαμορφούμενα στα 1,37 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα