Alfa Alfa Holdings: Σταθερή πορεία ανάπτυξης σε κατασκευές και ενέργεια

Τρίτη, 01 Ιουνίου 2004 15:41

Στον κατασκευαστικό κλάδο ο κύκλος εργασιών της ΑΛΤΕ παρουσίασε για το πρώτο τρίμηνο του 2004 μια μικρή κάμψη της τάξης του 7%, ενώ η κερδοφορία της κινήθηκε ανοδικά με αύξηση της τάξεως του 5%.

Πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 41 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 4,8 εκατ. ευρώ, ενώ ο λόγος ιδίων κεφαλαίων προς υποχρεώσεις βελτιώθηκε αισθητά, φθάνοντας στο 1,70 (από 1,27 στο αντίστοιχο περσινό τρίμηνο).

Σύμφωνα με τη διοίκηση, τη σταθερή πορεία των μεγεθών της ΑΛΤΕ αναμένεται να ευνοήσουν θετικά τα αποτελέσματα του υπόλοιπου έτους, λόγω της ανάληψης σημαντικών νέων έργων και της περαιτέρω μείωσης των υποχρεώσεων μέσω εκποίησης μη λειτουργικών πάγιων στοιχείων της εταιρίας.

Σήμερα η ΑΛΤΕ, με συνολικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της τάξεως των 280 εκατ. ευρώ ανέλαβε μια σειρά σημαντικών νέων έργων όπως το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ, έχει προεπιλεγεί δε για την κατασκευή πέντε συγχρηματοδοτούμενων οδικών αξόνων, σε μόνιμη συνεργασία με τη γαλλική Bouygues, ενώ διεκδικεί με αξιώσεις το Πάρκο ψυχαγωγίας στο Δήμο ¶νω Λιοσίων, αλλά και τη δυναμική έξοδό της στο εξωτερικό, σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο χώρο της ενέργειας, οι πωλήσεις της ALFA ALFA Energy παρουσιάζουν μια μικρή αύξηση της τάξης του 6,5% και διπλασιασμό της κερδοφορίας της, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2004.

Μετά τον οργανωτικό και λειτουργικό ανασχεδιασμό της ολλανδικής ESHA HOLDING B.V., και την έναρξη υλοποίησης του πενταετούς προγράμματος ανάπτυξης, ο κύκλος εργασιών της ALFA ALFA ENERGY, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2004, διαμορφώθηκε σε περίπου 25 εκατ. ευρώ (23,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα), ενώ τα προ φόρων κέρδη, σε ενοποιημένη βάση, έφτασαν το 1 εκατ. ευρώ (0,5 εκατ. ευρώ τα αντίστοιχα περσινά).

Ιδιαίτερα θετικές είναι οι προβλέψεις της διοίκησης της εταιρείας για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, λόγω της εποχικότητας των προϊόντων και την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της ESHA HOLDING B.V. στο εξωτερικό.

Σε ενοποιημένη βάση τα συγκρίσιμα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου κατά το πρώτο τρίμηνο του 2004, κινούνται ως εξής: Ο μεν κύκλος εργασιών είναι σταθερός, τα δε προ φόρων κέρδη έχουν μια αύξηση της τάξης του 15% και φθάνουν στα 4,8 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση η διοίκηση, η σταθερή αναπτυξιακή πορεία που ακολουθεί ο Όμιλος επιβεβαιώνει τη θετική εξέλιξη της αναδιάρθρωσής του και παράλληλα την περαιτέρω μείωση των υποχρεώσεών του κατά 14%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα