FORTHnet: Παροχή υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας

Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2001 16:01

Συμφωνία διασύνδεσης δικτύων υπέγραψε ο όμιλος εταιρειών FORTHnet με τον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος, για την παροχή υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε απλούς οικιακούς χρήστες.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος FORTHnet έχει ήδη εξασφαλίσει από την ΕΕΤΤ άδεια παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας από τον Απρίλιο, και θα δώσει τη δυνατότητα στoυς χρήστες σταθερού τηλεφώνου, μέσω του τετραψήφιου ειδικού κωδικού 1789, να πραγματοποιούν διεθνείς, υπεραστικές και αστικές τηλεφωνικές κλήσεις.

Οι υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας θα μπορούν να προσφέρονται και εναλλακτικά με χρήση του ιδιόκτητου Δικτύου Ασύρματης Σταθερής Πρόσβασης που ολοκληρώνει αυτήν την εποχή ο όμιλος, αξιοποιώντας τη σχετική άδεια στα 26 GHz που απέκτησε τον περασμένο Δεκέμβρη μέσω της εταιρείας MBA, στην οποία συμμετέχουν με 60% η Telecom Italia Group και με 40% η FORTHnet.

Αρχικά, οι υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας θα διατεθούν σε επιχειρήσεις και οικιακούς χρήστες υψηλών απαιτήσεων, καλύπτοντας σταδιακά ολόκληρη την επικράτεια. Η συμφωνία είναι ετήσια με προοπτική ανανέωσης, ενώ η οριστική τιμολογιακή πολιτική η οποία θα καθορίσει το ύψος των τελών διασύνδεσης, θα χαραχτεί σύμφωνα με τη δικαστική κρίση των αρμοδίων αρχών του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η εκτίμηση του ομίλου είναι ότι η κρίση αυτή θα οδηγήσει στην ουσιαστική απελευθέρωση της τηλεπικοινωνιακής αγοράς και κατά συνέπεια στη δημιουργία κλίματος πραγματικού ανταγωνισμού.

Η παροχή υπηρεσιών φωνής προς τους συνδρομητές του ομίλου FORTHnet - από το τέλος του τρέχοντος έτους - θα υλοποιηθεί με βάση τη συμφωνία που υπέγραψε πρόσφατα με τη Siemens, για την ανάπτυξη της αναγκαίας υποδομής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα