Αυστραλία : Στο 0,2% η αύξηση του ΑΕΠ το α' τρίμηνο

Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2004 07:45

ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟΥΣ ρυθμούς, σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους, αναπτύχθηκε το πρώτο τρίμηνο, η οικονομία της Αυστραλίας. Σήμερα η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, αποφάσισε τη διατήρηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού στα ίδια επίπεδα.

Το ΑΕΠ, το σύνολο των καταναλωτικών αγαθών και των υπηρεσιών που παρήχθησαν, αυξήθηκε 0,2% σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2003, χρονική περίοδος κατά την οποία σημείωσε άνοδο 1,3%, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας. Νωρίτερα η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε στο 5,25% το βασικό επιτόκιο δανεισμού.

Η άνοδος των δεικτών τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, συγκράτησαν την έκρηξη που σημειώθηκε στην αγορά ακινήτων, η οποία και βοήθησε στην οικονομική ανάπτυξη τα τελευταία 13 τρίμηνα.

«Η οικονομία υποχώρησε από τη σημαντική άνοδο που σημείωσε πέρυσι», ανέφερε ο Stephen Koukoulas, οικονομικός αναλυτής της TD Securities Ltd., στο Σίδνεϊ.

Τα ομόλογα κινήθηκαν ανοδικά και το δολάριο της Αυστραλίας υποχώρησε μετά από τη χαμηλότερη – από ό,τι αναμενόταν – οικονομική ανάπτυξη.

Η οικονομία της Αυστραλίας ύψους 750 δισ. δολ. Αυστραλίας (530 εκατ. δολ. ΗΠΑ), η πέμπτη σε μέγεθος της Ασίας, προβλεπόταν να αναπτυχθεί με ρυθμό 0,5%, σύμφωνα με 22 οικονομικούς αναλυτές του Bloomberg News.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα