Ανοδικό ξεκίνημα για τις ευρωαγορές

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014 10:30
UPD:10:44
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Με ισχυρά κέρδη ξεκίνησαν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκοί δείκτες με τους επενδυτές να ικανοποιούνται από τις τοποθετήσεις των επικεφαλής Κεντρικών Τραπεζών στο ετήσιο συμπόσιο της Fed στο Τζάκσον Χολ.

Ειδικότερα, στις 10:29, ο γερμανικός DAX ενισχύεται 1,17% στις 9.448 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 1,09% στις 4.286 μονάδες. Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου σήμερα παραμένει κλειστό λόγω Εθνικής Εορτής.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 0,7% στις 339,12 μονάδες.

Οι αγορές αποτιμούν θετικά τη νέα δέσμευση του Μάριο Ντράγκι, ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να λάβει ακόμη περισσότερα μέτρα για την τόνωση της οικονομίας. Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, μιλώντας  στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ Τζάκσον Χολ του Κάνσας, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε έτοιμοι να προσαρμόσουμε περαιτέρω την πολιτική μας».

Στο ταμπλό, η Bankia ενισχύεται κατά 1,4%, καθώς ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πρόθεση πώλησης μετοχών πριν από τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των ασκήσεων αντοχής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Κατά 1,4% ενισχύεται και η Vivendi, στον απόηχο της φημολογίας ότι έχουν υπάρξει επαφές για ενδεχόμενο συνεργασίας με την Telecom Italia. Η τελευταία έχει καταθέσει πρόταση εξαγοράς της GVT.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα