Επί τάπητος οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

Ενημέρωση βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ από τον Γκ. Χαρδούβελη
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014 10:14
UPD:13:21
fosphotos/Panayiotis Tzamaros

Οι διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ βρίσκονται στο επίκεντρο των σημερινών συναντήσεων του υπουργού Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη με  βουλευτές της συγκυβέρνησης.

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να ενημερώσει το μεσημέρι τους βουλευτές της Ν.Δ. του Β΄ Θερινού Τμήματος της Βουλής για τις τελικές ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και γενικότερα για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.

Νωρίτερα σήμερα, αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τον κ. Χαρδούβελη, προκειμένου να του παρουσιάσει τις προτάσεις τις Χαριλάου Τρικούπη για τις αναγκαίες βελτιώσεις στον ενιαίο φόρο ακινήτων και το θέμα των δόσεων για την καταβολή του.

ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ενημέρωση βουλευτών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από τον Γκ. Χαρδούβελη

Σημειώνεται ότι κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί το μεσημέρι και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να καταθέσει τις προτάσεις του κόμματος για τις ρυθμίσεις στα κόκκινα δάνεια.

ΔΗΜΑΡ: Λάθος στη σύλληψη και στη δομή του ο ΕΝΦΙΑ

Στο μεταξύ, την απόσυρση και πλήρη επαναδιατύπωση του ΕΝΦΙΑ με άμεση νομοθετική πρωτοβουλία ζητεί η Δημοκρατική Αριστερά, τονίζοντας ότι οι αποσπασματικές βελτιώσεις του φόρου δεν μπορούν να άρουν  τις στρεβλώσεις και τις  αδικίες που επιφέρει.

«Ο ΕΝΦΙΑ δεν βελτιώνεται. Δεν έχει απλώς  λάθη.  Είναι λάθος ο ίδιος στη σύλληψη και στη δομή του», τονίζει η ΔΗΜΑΡ, σε ανακοίνωσή της.

Ζητεί τέλος από την κυβέρνηση να εισαγάγει στην Ολομέλεια της Βουλής, με το πρώτο νομοσχέδιο, τις διατάξεις εκείνες που είναι αναγκαίες για   την εξάλειψη των αδικιών «και την αποφυγή της οικονομικής εξόντωσης των φορολογουμένων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα