Νέες ρυθμίσεις για πανωτόκια, ΦΠΑ και αναπτυξιακό

Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2004 13:49
UPD:13:59

ΜΕΤΡΑ τα οποία θα είναι συμβατά με τους στόχους της κυβέρνησης, δηλαδή με την προώθηση της ανάπτυξης, την αύξηση της απασχόλησης και την κοινωνική συνοχή, θα περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2005, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν προωθούνται περικοπές δαπανών.

Χθες διαβιβάστηκε από το υπουργείο προς όλα τα άλλα υπουργεία και τους δημόσιους Οργανισμούς εγκύκλιος, η οποία αναφέρεται στην αναγκαιότητα συγκράτησης των δαπανών. Όπως όμως διευκρίνισε σήμερα ο κ. Αλογοσκούφης, η εν λόγω εγκύκλιος αποστέλλεται κάθε χρόνο σε υπουργεία και ΔΕΚΟ και παρέχει τις κατευθύνσεις κατάρτισης του προϋπολογισμού τους.

Όπως επίσης έκανε γνωστό ο κ. υπουργός, προωθείται νομοθετική παρέμβαση με την οποία θα ρυθμίζονται τρία βασικά ζητήματα:

- το θέμα των «πανωτοκίων»

- το θέμα του ΦΠΑ (είχαν αναγραφεί τα έσοδα του πρώτου τριμήνου του 2004 στον προϋπολογισμό 2003) και

- η ενεργοποίηση του αναπτυξιακού νόμου (με αντικατάσταση των άρθρων εκείνων που αντίκεινται στην κοινοτική νομοθεσία).

Εξάλλου, το Σεπτέμβριο -πρόσθεσε ο κ. Αλογοσκούφης- θα είναι έτοιμη η β' φάση της οικονομικής απογραφής της κυβέρνησης η οποία αφορά τα λεγόμενα «κρυφά ελλείμματα».

Ο υπουργός Οικονομία διευκρίνισε πως δεν υπάρχει ακόμα πολιτική απόφαση για τη φορολογική μεταρρύθμιση και τόνισε ότι όλα όσα αναφέρονται είναι σενάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα