Alvis Plc : Αύξηση 14% της τιμής της μετοχής

Μετά την προσφορά εξαγοράς μεριδίου της από την BAE Systems Plc
Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2004 11:56

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ αύξηση και σε ποσοστό της τάξης του 14%, σημείωσαν οι μετοχές της Alvis Plc, της κατασκευάστριας του άρματος Challenger II, μετά την προσφορά της υπ' αριθμόν ένα εταιρείας παραγωγής όπλων της Ευρώπης, BAE Systems Plc, να αγοράσει την εταιρεία, υπερβαίνοντας την αντίστοιχη που είχε καταθέσει νωρίτερα η αμερικανική, General Dynamics Corp.

Η τιμή της μετοχής αυξήθηκε κατά 38,5 πένες, φθάνοντας στις 315 πένες η μία, στις 8:16' π.μ. στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, τοπική ώρα, μετά την ανακοίνωση της BAE, ότι θα καταβάλλει στους επενδυτές 320 πένες για κάθε μία μετοχή της Alvis, ανεβάζοντας τη χρηματιστηριακή της αξία στα 355 εκατ. λίρες Αγγλίας (653 εκατ. δολ.). Η General Dynamics τον Μάρτιο, είχε προσφέρει για την απόκτηση της Alvis, 309 εκατ. λίρες. Οι μετοχές της Alvis έκλεισαν χθες στις 276,5 πένες η μία. Ηδη, ποσοστό 29% της Alvis βρίσκεται στην κυριότητα της BAE.

Μιλώντας ο επικεφαλής της ΒΑΕ, Mike Turner, 55 ετών, ανέφερε ότι η μετά τη συγχώνευση, θα βελτιωθεί σημαντικά η στρατηγική θέση της εταιρείας στον τομέα των αρμάτων.

Σημειώνεται, ότι, η General Dynamics, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι δεν πρόκειται να κάνει καμμία κίνηση αναθεώρησης της προσφοράς της για την απόκτηση της Alvis, μετά την 7η Ιουνίου.

Οι μετοχές της ΒΑΕ υποχωρούσαν κατά τέσσερις πένες, ποσοστό 1,9%, φθάνοντας στις 209 πένες η μία και διαπραγματεύθηκαν κατά 1,2% χαμηλότερα, φθάνοντας στις 210,5 πένες η μία, στις 8:34 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα.

Η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει να δαπανήσει για τεθωρακισμένα άρματα τρία δισ. λίρες την επόμενη δεκαετία, τη στιγμή που η Σουηδία θα δαπανήσει κατά πάσα πιθανότητα 500 εκατ. έως ένα δισ. λίρες το ίδιο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Alvis, Nick Prest, σε δήλωσή του τον περασμένο Μάρτιο.

Η General Dynamics δραστηριοποιείται στην Ισπανία, τη Δυτική Ευρώπη, την Ελβετία και την Αυστρία, ενώ η Alvis κατασκευάζει τεθωρακισμένα οχήματα στην Αγγλία, τη Ν. Αφρική, αλλά και στη Σουηδία.

Υπενθυμίζεται, ότι, η εταιρεία το 2002 αγόρασε το τμήμα παραγωγής τανκς της Rolls-Royce Group Plc, το οποίο κατακευάζει μεταγωγικά και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα για τον ιταλικό, και σουηδικό στρατό, καθώς και για τον στρατό της Ν. Αφρικής.

Η Alvis απασχολεί περίπου 2.800 υπαλλήλους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα