Deutsche Post : Αγώνας για την πώληση μετοχών της Postbank

Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2004 10:30

ΔΥΣΚΟΛΙΑ ενδέχεται να αντιμετωπίσει η Deutsche Post AG, να εισπράξει τα κεφάλαια ύψους τριών δισ. ευρώ (3,7 δισ. δολ.) κατά τη δημόσια εγγραφή της Deutsche Postbank AG, η οποία είναι λιγότερο κερδοφόρα από τις ανταγωνίστριές της, όπως από την UniCredito Italiano SpA.

Η Deutsche Post, η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών στην Ευρώπη, ανακοίνωσε χθες ότι σχεδιάζει να προχωρήσει στην πώληση μεριδίου της 49,9% στην Postbank, τη μεγαλύτερη καταναλωτική τράπεζα από πλευράς αριθμού πελατών, αντί 31,50 ευρώ έως 36,50 ευρώ η μία, προκειμένου να μειώσει το χρέος της και να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξή της. Το χαμηλότερο επίπεδο της τιμής πώλησης της μετοχής βρίσκεται πάνω από τη χρηματιστηριακή της αξία, ύψους 4,9 δισ. ευρώ.

«Ακόμη και η χαμηλή τιμή στην οποία προσφέρονται οι μετοχές της εταιρείας, δεν κατάφερε να με εντυπωσιάσει», ανέφερε ο Patrick Lemmens, ο οποίος διαχειρίζεται 195 δισ. δολ. σε μετοχές με την ABN Amro Asset Management, συμπληρώνοντας : «Μόνο εάν μάθω κάποιο συνταρακτικό νέο για την Postbank μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες, θα προχωρήσω στην αγορά μετοχών της».

Η αξία του συνόλου των μετοχών της Postbank ανέρχεται σε έξι δισ. ευρώ, σύμφωνα με την πρόβλεψη του επικεφαλής του Deutsche Post, Klaus Zumwinkel, 60 ετών.

Η Deutsche Bank AG, η οποία διαχειρίζεται την πώληση των μετοχών της Postbank, με την Morgan Stanley, σε εταιρικό της έγγραφο τον μήνα που πέρασε, ανέφερε ότι η αξία της Postbank, φθάνει τα 5,3 δισ. ευρώ.

Από σήμερα αρχίζει η δημόσια εγγραφή για την αγορά των μετοχών της εταιρείας, η οποία θα διαρκέσει έως τις 18 Ιουνίου. Οι μετοχές – σύμφωνα με το πρόγραμμα – θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης στις 21 Ιουνίου. Οι επικεφαλής της Deutsche Post AG και της Postbank θα παραχωρήσουν σήμερα συνέντευξη Τύπου στη Φραγκφούρτη, στις 10 π.μ., τοπική ώρα, προκειμένου να ανακοινώσουν τις λεπτομέρειες για την πώληση των μετοχών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα