Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 08 Ιουνίου 2004 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών με πετρελαιοειδή και παραγωγής ενεργείας, μετά ην ανακοίνωση της Nippon Oil Corp., ότι θα διϋλίσει αργό πετρέλαιο για λογαριασμό της Petrochina Co., αυξάνοντας την αισιοδοξία μεταξύ των επενδυτών για το ό,τι ο εν λόγω κλάδος θα δεχθεί περισσότερες παραγγελίες από τους παραγωγούς της Κίνας.

«Υπάρχει έλλειψη της δυναμικότητας διΰλισης στην Κίνα εξ αιτίας της έντονης ζήτησης, κάτι το οποίο μπορεί να σημαίνει ότι ίσως δούμε περισσότερες εταιρείες διΰλισης, όπως την Nippon Oil, να πλησιάζουν κινέζικες εταιρείες», ανέφερε ο Makoto Sakuma, ο οποίος διαχειρίζεται 3,6 δισ. δολ. σε μετοχές με την Asahi Life Asset Management Co. στο Τόκυο, και κατέχει μετοχές της Nippon Oil.

Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στις 11.468,32 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Topix Oil και ο Coal Index, οι οποίοι σημείωσαν άνοδο 2,2%, είχαν και τα υψηλότερα κέρδη μεταξύ των 33 κλάδων που απαρτίζουν τον δείκτη Topix.

Αλλού στην Ασία, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 αναρριχήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ. Οι μετοχές της BHP Billiton οδηγούσαν την άνοδο, μετά την αύξηση της τιμής του χαλκού στη Ν. Υόρκη, καθώς έντονη αισιοδοξία επικρατεί για την πορεία της οικονομίας στην Κίνα, που αναπτύσσεται με τέτοιους ρυθμούς, οι οποίοι θα τονώσουν περαιτέρω τη ζήτηση για μέταλλα.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, κέρδιζε 0,2%, φθάνοντας στις 90,01 μονάδες.

Ολοι οι άλλοι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της Ασίας σημείωναν κέρδη, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα και την Ταϊλάνδη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα