Texas Instruments : Χαμηλότερες πωλήσεις το β' τρίμηνο

Σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις της διοίκησής της
Τρίτη, 08 Ιουνίου 2004 07:32

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ πωλήσεις το δεύτερο τρίμηνο, εκτιμά ότι θα εμφανίσει η Texas Instruments Inc., η εταιρεία της οποίας οι ημιαγωγοί χρησιμοποιήθηκαν στα μισά από τα κινητά τηλέφωνα που πουλήθηκαν πέρυσι, ενώ η διοίκησή της ανακοίνωσε, ότι, η ζήτηση για τα προϊόντα της, θα είναι ελαφρώς υψηλότερη από τις εκτιμήσεις.

Οι πωλήσεις της εταιρείας προβλέπεται να κυμανθούν από 3,17 δισ. δολ. έως 3,29 δισ. δολ., σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση, ενώ τα κέρδη της θα κυμανθούν από 24 έως 26 σεντς ανά μετοχή, έναντι 23 έως 26 σεντς ανά μετοχή που προέβλεπε τον Απρίλιο.

Η Texas Instruments αύξησε τη διακύμανση των πωλήσεών της στα 3,23 δολ. από 3,21 δισ. που εκτιμούσε τον Απρίλιο, καθώς η ζήτηση αυξάνεται για νέα κινητά τηλέφωνα, έγχρωμες οθόνες και ψηφιακές κάμερες. Μερίδα επενδυτών εκτιμούσε ότι οι πωλήσεις νέων τηλεφώνων, ειδικά στην Ασία, ενδέχεται να επιτρέψουν στην εταιρεία να φθάσει το υψηλότερο επίπεδο των προβλέψεών της, που ήταν τα 3,33 δισ. δολ. τον Απρίλιο.

Οι μετοχές της Texas Instruments υποχωρούσαν κατά 48 σεντς, φθάνοντας στα 25,75 δολ. η μία αμέσως μετά την ανακοίνωση των προβλέψεών της. Κέρδιζαν 1,02 δολ., φθάνοντας στα 26,23 δολ. η μία, στις 4 μ.μ. στο New York Stock Exchange (NYSE). Συνολικά φέτος έχουν χάσει ποσοστό της τάξης του 11%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα