PT Astra International : Πωλήσεις ρεκόρ στην Ινδονησία

Τρίτη, 08 Ιουνίου 2004 08:09

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ρεκόρ - από εκείνες που είχε πραγματοποιήσει το 1997 –φαίνεται ότι θα εμφανίσει η PT Astra International, η οποία πουλά περίπου τα μισά αυτοκίνητα από αυτά που κυκλοφορούν στην Ινδονησία, μετά από προσπάθειες επτά ετών για να ανακάμψει από την οικονομική κρίση, η οποία οδήγησε το νόμισμα της χώρας και τη ζήτηση στα χαμηλότερα επίπεδα.

Οι υψηλές πωλήσεις, ενδέχεται να ωθήσουν τα προ φόρων κέρδη σε υψηλότερα επίπεδα από θα κυμανθούν από 15% έως 20% και τα 3,4 τρισ. ρουπίες (365 εκατ. δολ.) που είχε εμφανίσει πέρυσι, σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της εταιρείας, Budi Setiadharma, σε συνέντευξη Τύπου, ο οποίος όμως δεν έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία για τις πωλήσεις.

Τα βασικά επιτόκια δανεισμού, που βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα από ποτέ, τονώνουν τις δαπάνες των καταναλωτών, οι οποίες αποτελούν περισσότερο από τα 2/3 της οικονομίας της Ινδονησίας και βοηθούν την Astra, την PT Indomobil Sukses International και άλλους αντιπροσώπους, να πουλήσουν περισσότερα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Μερίδα επενδυτών ωστόσο εκτιμά, ότι, η οικονομία της Ινδονησίας δεν πρόκειται να αναπτυχθεί, καθώς επίκεινται οι προεδρικές εκλογές – τον επόμενο μήνα – κάτι που θα οδηγήσει σε επεισόδια μεταξύ των αντιπολιτευομένων πλευρών.

Οι συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ινδονησία, αυξήθηκαν περισσότερο από 30% το πρώτο πεντάμηνο του έτους, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με τον Setiadharma και πρόκειται να υπερβούν τα 410.000 οχήματα φέτος, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ από το 1997, χρονιά κατά την οποία είχαν πουληθεί 386.700 οχήματα.

Η Astra ανήκει κατά 2/5 και πλέον στην Jardine Cycle & Carriage της Σιγκαπούρης, η οποία, σύμφωνα με χθεσινή της ανακοίνωση, αύξησε το μερίδιο της στο 41,76%.

Οι μετοχές της Astra σημείωσαν άνοδο 50 ρουπίες, ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στις 5.650 ρουπίες στις 9:54' π.μ. στη Τζακάρτα. Μέσα στο έτος έχουν κερδίσει συνολικά, ποσοστό 13% και έχουν διαμορφωθεί υψηλότερα του δείκτη Jakarta Composite, ο οποίος σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,7%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα