Βρετανία : Σημαντική αύξηση της τιμής κατοικιών

Τρίτη, 08 Ιουνίου 2004 10:52

ΑΥΞΗΣΗ το τρίμηνο που έληξε τον Μάϊο, και με τον ταχύτερο ρυθμό σε ετήσια βάση, από τον Ιούνιο του 2003, σημείωσαν οι τιμές κατοικιών στη Βρετανία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της HBOS Plc, αυξάνοντας τις πιθανότητες για αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού.

Ο μέσος όρος του κόστους αγοράς κατοικίας, αυξήθηκε κατά 20,4% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φθάνοντας στις 157.849 λίρες Αγγλίας (290.615 δολ.) τον Μάϊο, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη δανείστρια κατόπιν υποθήκης της Βρετανίας. Οι τιμές, σημείωσαν αύξηση 2,2% έναντι του Απριλίου.

Οι καταναλωτές δανείζονται πολλά, προκειμένου να αγοράσουν κατοικία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Bank of England, την εβδομάδα που πέρασε. Ο δανεισμός κατόπιν υποθήκης αυξήθηκε κατά 9,8 δισ. λίρες τον Απρίλιο, ωθώντας το σύνολο των χρεών των καταναλωτών στα 985 δισ. λίρες, περίπου στο μέγεθος του ΑΕΠ της χώρας.

Η Bank of England αύξησε το βασικό επιτόκιο δανεισμού στο 4,25%, ενώ ο διοικητής της, Mervyn King, έχει πει ότι σκοπός του είναι η διατήρηση του πληθωρισμού στο 2%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα