Πτώση στη Wall Street μετά τις δηλώσεις Γκρίνσπαν

Τρίτη, 08 Ιουνίου 2004 18:37

Πτωτικά κινούνται οι μετοχές στη Wall Street, μετά τις δηλώσεις Γκρίνσπαν ότι η Federal Reserve είναι έτοιμη να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων και ότι θα μπορούσε να επιταχύνει το ρυθμό αύξησής τους, σε περίπτωση που ο πληθωρισμός υπερβεί την πρόβλεψη της.

Οι δηλώσεις Γκρίνσπαν προστέθηκαν στις ανησυχίες των επενδυτών για την τιμή του πετρελαίου, αλλά και για την ανάκαμψη του τεχνολογικού τομέα.

Μιλώντας (σε απευθείας δορυφορική σύνδεση με Ουάσινγκτον) σε διεθνή διάσκεψη για νομισματικά θέματα στο Λονδίνο, ο Αλαν Γκρίνσπαν δήλωσε ότι Federal Open Market Committee «είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειάζεται προκειμένου να εκπληρώσουμε την υποχρέωσή μας να εξασφαλίσουμε τη διατήρηση της νομισματικής σταθερότητας, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή οικονομική ανάπτυξη».

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ είπε ακόμη πως η δέσμευση της Fed στην πολιτική των «συγκρατημένων» αυξήσεων των επιτοκίων, όπως αυτή ετέθη στις 4 Μαΐου, είναι υπό προϋποθέσεις και μπορεί να ανακληθεί σε περίπτωση που κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο.

Μετά τις δηλώσεις Γκρίνσπαν, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, φθάνοντας τα 1.2267 δολ. ανά ευρώ (στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων), από 1,2330 δολ. νωρίτερα σήμερα.

Αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones σημειώνει πτώση 0,07% και βρίσκεται στις 10.383,55 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διαμορφώνεται στις 2.014,50 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 0,30%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα