Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2004 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών καταναλωτικής πίστης, μετά την ανακοίνωση της Sumitomo Mitsui Financial Group Inc., ότι ενδέχεται να αγοράσει μερίδιο της Promise Co.

«Θα υπάρξουν και άλλες συγχωνεύσεις τραπεζών με εταιρείες καταναλωτικής πίστης, με στόχο τη βελτίωση των εργασιών τους», ανέφερε ο Hiroshi Hashimoto, ο οποίος διαχειρίζεται 7,1 δισ. δολ. σε μετοχές με την Fukoku Capital Management Inc., στο Τόκυο.

Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε 0,5%, φθάνοντας στις 11.505,31 μονάδες, στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Topix σημείωνε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στις 1.155,24 μονάδες, με τις μετοχές των εταιρειών καταναλωτικής πίστης να αποτελούν τα 2/3 των κερδών του. Οι μετοχές της Promise, της τέταρτης σε μέγεθος εταιρείας καταναλωτικής πίστης της Ιαπωνίας, κέρδιζαν ποσοστό 3,7%.

Στην περιφέρεια, πτωτικά κινούντο οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωναν οι μετοχές της Samsung Electronics Co. και της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., μετά τη σημαντική υποχώρηση του δείκτη Nasdaq Composite στις ΗΠΑ, καθώς έντονη ανησυχία επικρατεί, ότι η αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού στη χώρα, θα περιορίσει την αύξηση των εσόδων των εταιρειών.

«Μείωσα προσφάτως το χαρτοφυλάκιό μου σε μετοχές εταιρειών υψηλής τεχνολογίας», ανέφερε ο Kim Kyeong Seob, ο οποίος διαχειρίζεται περίπου 690 εκατ. δολ. σε μετοχές, με την KB Investment Trust management Co. στη Σεούλ, συμπληρώνοντας, ότι, οποιαδήποτε αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού θα περιορίσει την αύξηση των κερδών.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, υποχωρούσε κατά 0,7%, φθάνοντας στις 89,13 μονάδες. Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi έχανε ποσοστό 0,9%, τη στιγμή που ο δείκτης Taiex στην Ταϊβάν σημείωνε απώλειες 1,5%.

Ολοι οι άλλοι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της Ασίας, κινούντο πτωτικά, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα