Volkswagen : Τρία νέα εργοστάσια στην Κίνα

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2004 09:31

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ τριών εργοστασίων στην Κίνα, σκέφτεται να προχωρήσει η μεγαλύτερη ξένη αυτοκινητοβιομηχανία που δραστηριοποιείται στη χώρα, Volkswagen AG, στο πλαίσιο των επενδύσεων για την επέκτασή της, ύψους έξι δισ. ευρώ (7,2 δισ. δολ.), στην τρίτη σε μέγεθος αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, η οποία έχασε μερίδιο αγοράς 30% στην Κίνα την τελευταία πενταετία, από 60% που κατείχε, σχεδιάζει να δημιουργήσει εργοστάσια κοντά στη Σαγκάη, τα οποία θα παράγουν τουλάχιστον 150.000 οχήματα το χρόνο, δήλωσε ο υπεύθυνος παραγωγής της Volkswagen, Folker Weissgerber. Η αυτοκινητοβιομηχανία επίσης σκοπεύει να δημιουργήσει δύο ακόμη εργοστάσια παραγωγής κινητήρων αυτοκινήτων, στην πόλη Ντάλιαν.

«Θέλουμε να συμμετάσχουμε στην ανάπτυξη της αγοράς», είπε σε συνέντευξή του ο Weissgerber στο Πεκίνο, τονίζοντας : «Σχέδιό μας είναι η συνεχής παρουσίαση νέων προϊόντων».

Σημειώνεται, ότι, οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων, στη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία της Ασίας, ενδέχεται να φθάσουν μέχρι το 2020 τα 18 εκατ. Η Volkswagen προβλέπει για φέτος αύξηση των πωλήσεών της σε ποσοστό της τάξης του 18%, φθάνοντας στα 823.000 οχήματα, από 697.000 που είχε πουλήσει το 2003.

Η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις, προκειμένου να κατασκευάσει μία γκάμα από τα μοντέλα της, συμπεριλαμβανομένων και των Skoda Octavia, σύμφωνα με τον Weissgerber, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες.

Το εργοστάσιο κοντά στη Σαγκάη, θα κοστίσει τουλάχιστον 250 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον Weissgerber, ενώ η δυναμικότητά τους θα μπορεί να διπλασιαστεί στα 300.000 οχήματα ετησίως, εάν αυτό χρειαστεί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα