Cie Financiere Richemont : Σημαντική αύξηση των κερδών

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2004 10:00

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 56%, σημείωσαν το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ειδών πολυτελείας στον κόσμο, Cie Financiere Richemont AG, αποτέλεσμα της ανάκαμψης των πωλήσεών της.

Τα καθαρά της κέρδη αναρριχήθηκαν στα 371 εκατ. ευρώ (447 εκατ. δολ.) το εξάμηνο που έληξε τον Μάϊο, έναντι 238 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg News. Τα αποτελέσματα ήταν υψηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι αυτά θα ανέλθουν σε 359 εκατ. ευρώ. Σε ετήσια βάση, τα καθαρά της κέρδη σημείωσαν αύξηση 2,8%, φθάνοντας στα 660 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Η εταιρεία, που παράγει τα ρολόγια Piaget και τα κοσμήματα Cartier, ανακοίνωσε ότι το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης, οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 6%, πριν από τη μετατροπή του νομίσματος βάσει των συναλλαγματικών ισοτιμιών, καθώς το τρίτο τρίμηνο της χρήσης της, συνεχίστηκε η ανάκαμψη της αγοράς στην οποία δραστηριοποιείται.

Σημειώνεται, ότι, η μείωση των ταξιδίων μετά τον πόλεμο του Ιράκ, σε συνδυασμό με την επιδημία του SARS, επηρέασαν αρνητικά της πωλήσεις την Ανοιξη του 2003.

Μετά τον υπολογισμό των συναλλαγματικών ισοτιμιών, φαίνεται ότι η εταιρεία το δεύτερο εξάμηνο δείχνει εμφάνισε χαμηλότερα κέρδη, σε ποσοστό 1,1%, φθάνοντας το 1,85 δισ. ευρώ, καθώς η υποχώρηση του δολαρίου επηρέασε αρνητικά τα έσοδα της από τις ΗΠΑ και την Ασία, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της.

Η εταιρεία επηρεάστηκε πολύ περισσότερο εξ αιτίας της υποχώρησης του δολαρίου, έναντι των ανταγωνιστριών της, όπως της Swatch Group AG, καθώς πραγματοποιεί το 20% των συνολικών της πωλήσεων στη Βόρειο και τη Νότιο Αμερική.

Το δολάριο, το εξάμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2004, υποχώρησε σε ποσοστό 5,1% έναντι του ευρώ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι μετοχές της Richemont, κέρδισαν 30 σεντίμ, ποσοστό 0,9%, φθάνοντας τα 33,3 ελβετικά φράγκα η μία, χθες στη Ζυρίχη. Συνολικά μέσα στο 2004 έχουν κερδίσει 12% και πέρυσι 51%, καθώς μερίδα επενδυτών εκτιμούσε ότι οι πωλήσεις της εταιρείας θα σημειώσουν άνοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα