Πτωτικές τάσεις το ευρώ

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2004 12:51

Πτωτικές τάσεις παρουσιάζει σήμερα το ευρωπαϊκό νόμισμα στη διεθνή αγορά συναλλάγματος. Το ενιαίο νόμισμα είναι υπό πίεση λόγω των διαφωνιών μεταξύ ευρωπαίων ηγετών για την νομισματική πολιτική και των εκτιμήσεων ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει σε μια πιο επιθετική αύξηση των επιτοκίων.

Χθες ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι συγκρούστηκε με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ρομάνο Πρόντι, για την νομισματική πολιτική της Ε.Ε., με τον ιταλό πρωθυπουργό να επικρίνει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την πολιτική διατήρησης των επιτοκίων στα σημερινά επίπεδα.

Το ευρώ κυμάνθηκε κοντά στο χαμηλότερο επίπεδα του τελευταίου διμήνου έναντι της στερλίνας και των τελευταίων πέντε μηνών έναντι του ελβετικού φράγκου.

Στις (ώρα Ελλάδος) το ευρώ ισοδυναμούσε με 1,2060 δολάρια, από 1,2049 χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη.

Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος το ευρώ επίσης υποχώρησε, με την ισοτιμία ευρώ-γιεν να διαμορφώνεται στα 132,62 γιεν ανά ευρώ από 133,4 χθες βράδυ.

Το γιεν ενισχύεται έναντι και του δολαρίου καθώς σύμφωνα με κυβερνητική έκθεση, οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού τον Απρίλιο είχαν τη μεγαλύτερη αύξηση στο τελευταίο εξάμηνο, ένδειξη σταθερής οικονομικής ανάπτυξης.

Η ισοτιμία γιεν-δολαρίου διαμορφώνεται στα 109,96 γιεν από 110,43 γιεν αργά χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα