Περαιτέρω μείωση της τιμής του πετρελαίου

Προβλέπουν χρημαστιστές και οικονομολόγοι σε έρευνα του Bloomberg
Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2004 08:07

ΜΕΙΩΣΗ την επόμενη εβδομάδα ενδέχεται να σημειώσουν τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, καθώς τα αποθέματα αυξάνονται και ο ΟΠΕΚ προχωρά στην αύξηση της παραγωγής, σύμφωνα με σχετική έκθεση χρηματιστών και αναλυτών του Bloomberg.

Συνολικά 21 από του 49 ερωτηθέντες στην έρευνα, ποσοστό 43%, προέβλεψαν ότι οι τιμές του αργού πετρελαίου θα κινηθούν πτωτικά. Οι 14 είπαν ότι οι τιμές θα σημειώσουν άνοδο και οι 14 ότι περιμένουν ελαφρά διαφοροποίηση των τιμών. Πριν από μία εβδομάδα το 62% των ερωτηθέντων, υποστήριζε ότι οι τιμές του αργού πετρελαίου θα κινηθούν πτωτικά.

Οι προμήθειες αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 400.000 βαρέλια, φθάνοντας τα 302,1 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 4 Ιουνίου και διαμορφώθηκα στα υψηλότερα επίπεδα, σε χρονικό διάστημα περίπου δύο ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ, την περασμένη Τετάρτη. Τα αποθέματα αυξήθηκαν στις 12 από τις 15 συνολικά εκθέσεις.

«Καθώς δεν γίνονται τρομοκρατικές επιθέσεις, οι τιμές του πετρελαίου φαίνεται ότι θα υποχωρήσουν την επόμενη εβδομάδα, τη στιγμή που οι μετοχές των εταιρειών με πετρελαιοειδή στις ΗΠΑ, συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά», ανέφερε ο Daniel Hynes, οικονομικός αναλυτής της Australia & New Zealand Banking Group Ltd., στη Μελβούρνη.

Η τιμή του αργού για τα συμβόλαια Ιουλίου υποχώρησε κατά 0,1% αυτήν την εβδομάδα, φθάνοντας στα 38,45 δολ. το βαρέλι, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης. Το Χρηματιστήριο θα είναι σήμερα κλειστό, για την κηδεία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ronald Reagan.

Τα συμβόλαια πετρελαίου στη Ν. Υόρκη υποχώρησαν κατά 9%, μετά την άνοδό τους στα 42,45 δολ. το βαρέλι στις 2 Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία έφθασαν στα υψηλότερα επίπεδα από το 1983, χρονιά έναρξης της διαπραγμάτευσης του πετρελαίου και μετά την τρομοκρατική επίθεση στην πόλη Khobar της Σαουδικής Αραβίας, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 22 ανθρώπων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα