Στο 0,8% υποχώρησε ο ρυθμός ανάπτυξης της Ρωσίας το β' 3μηνο

Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014 16:32
UPD:16:47
EPA/YURI KADOBNOV

Στο 0,8% υποχώρησε ο ρυθμός ανάπτυξης της ρωσικής οικονομίας το β' 3μηνο του έτους, από 0,9% που είχε διαμορφωθεί κατά τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία της χώρας.

Αν και ο ρυθμός ήταν ελαφρώς υψηλότερος από το 0,7% που ανέμεναν οι αναλυτές, η ρωσική οικονομία δείχνει να επηρεάζεται αρνητικά από τις κυρώσεις που επιβάλλουν οι δυτικές χώρες, οδηγώντας την οικονομική ανάπτυξη στους χαμηλότερους ρυθμούς των τελευταίων πέντε τριμήνων. Το υπουργείο Οικονομίας της Ρωσίας είχε προβλέψει ανάπτυξη 1,1%.

Στα επιμέρους στοιχεία, η καταναλωτική ζήτηση εμφανίζει σημάδια στασιμότητας, εξαιτίας της μείωσης του ρυθμού αύξησης των πραγματικών μισθών που προκαλεί η πτώση του νομίσματος. Οι λιανικές πωλήσεις επιβραδύνθηκαν για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Ιούνιο και οι πραγματικοί μισθοί αυξήθηκαν κατά 1,7%, καταγράφοντας το χαμηλότερο ποσοστό από το Φεβρουάριο του 2011.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι η οικονομία θα αυξηθεί κατά 0,5% αυτό το έτος, ήτοι με το βραδύτερο ρυθμό από την ύφεση του 2009.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα