Σύσκεψη για τη ναυτιλία στο Μαξίμου

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2004 20:35

Θέματα που απασχολούν την ελληνική εμπορική ναυτιλία απασχόλησαν την κυβερνητική επιτροπή στην οποία προήδρευσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρθηκε στη στήριξη της ναυτιλίας σε διεθνείς οργανισμούς και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στην προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα, στην ναυτική εκπαίδευση, στην ανάπτυξη του Πειραιά σε διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, στην ασφάλεια των λιμένων, στην διαφάνεια στις προμήθειες, και στη μετεγκατάσταση του υπουργείου σε ιδιόκτητο κτίριο.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε ο κ. Κεφαλογιάννης στα θέματα της ακτοπλοΐας, τονίζοντας ότι το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών έχει συνεδριάσει επανειλημμένως για την επίλυση προβλημάτων και έχει προχωρήσει ήδη η προκήρυξη των επιδοτούμενων γραμμών δημοσίου συμφέροντος με προσθήκη και νέων προορισμών (πχ. η νέα γραμμή Κύμη - Λήμνος - Μουδανιά με στάση στον Αγ. Ευστράτιο).

Στο μεταξύ, αύριο πραγματοποιείται συνάντηση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας με τους εκπροσώπους της Ενωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας, προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα του αιτήματος των πλοιοκτητών για την αύξηση των ναύλων http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/06/15/924177.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα