Στάση αναμονής και συγκρατημένη αισιοδοξία για το ρωσικό εμπάργκο

Πέμπτη, 07 Αυγούστου 2014 13:52
UPD:13:57
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Σε κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Παναγιώτη Μίχαλο, με στόχο να αξιολογηθούν οι εξελίξεις μετά το ρωσικό εμπάργο στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από τις χώρες της Ε.Ε..

Μετά τη σύσκεψη ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος δήλωσε ότι τόσο οι διαβεβαιώσεις του Ρώσου πρέσβη στην Αθήνα, όσο και οι ιστορικοί δεσμοί Ελλάδας - Ρωσίας δημιουργούν αισιοδοξία για την τύχη των ελληνικών αγροτικών προϊόντων που εξάγονται στη Ρωσία.

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν πάντως ότι είναι έκδηλη η ανησυχία των συναρμόδιων υπουργείων εν αναμονή της παρουσίασης από τη Μόσχα εξειδικευμένης λίστας ανά χώρα και προϊόν, που θα εκδοθεί τις επόμενες μέρες, ενδεχομένως και αύριο, και θα δώσει σαφείς απαντήσεις για το μέλλον των ελληνικών εξαγωγών. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γ.γ. Αγροτικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Δ. Μελάς, ο γ.γ. του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Ν. Σταθόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων (ΣΕΒ, ΣΒΒΕ, ΠΣΕ, ΣΕΒΕ, ΣΕΚ, ΕΒΕΑ, ΕΒΕΘ, INCOFRUIT HELLAS, ΣΕΘ, ΣΕΒΤ, ΕΔΟΑΟ, ΣΕΟ, ΕΚΕ, ΣΕΓ, ΟΦΑΕ, ΟΑΕΠ).

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα