Θεσσαλονίκη: Επενδύσεις και τουρισμός στο επίκεντρο των συζητήσεων Γ. Ορφανού και Τούρκου προξένου

Τετάρτη, 06 Αυγούστου 2014 16:10
UPD:16:12
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΜΑ

Έμφαση στις επενδύσεις και τον τουρισμό υπήρξε στις συνομιλίες του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Γιώργου Ορφανού με τον γενικό πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη Τουγρούλ Μπιλτεκίν.

Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης τόνισε την ανάγκη να υπάρξει «αμοιβαία εμπιστοσύνη στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας», τασσόμενος παράλληλα υπέρ της ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας.

Υπογράμμισε ακόμη ότι συζητήθηκα τα επενδυτικά σχέδια που έχουν Τούρκοι επιχειρηματίες για την Ελλάδα και ειδικότερα για Μακεδονία και Θράκη, ενώ στο θέμα του τουρισμού τέθηκε το ζήτημα της απλοποίησης στη διαδικασία έκδοσης ταξιδιωτικής βίζας, όπως και της κατάργησής της σε ορισμένες περιοχές.

Παράλληλα επεσήμανε πως στόχος είναι να αμβλυνθούν οι όποιες διαφορές υπάρχουν και να διαμορφωθούν καλύτερες σχέσεις γειτονίας μεταξύ των δύο λαών.
  
Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόξενος υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη των διμερών εμπορικών σχέσεων, θα συμβάλλει και στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος. «Το 2013 επισκέφτηκαν τα ελληνικά νησιά ένα εκατομμύριο Τούρκοι τουρίστες και συζητήσαμε με τον κ. Ορφανό για το πώς μπορεί να επισκεφτεί ανάλογος αριθμός Τούρκων επισκεπτών τη Βόρεια Ελλάδα», υπογράμμισε ο κ. Μπιλτεκίν.
  
Σημείωσε πως υπάρχει τουρκικό επενδυτικό ενδιαφέρον για την αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη, τονίζοντας ότι «το θέμα εξετάζεται και εκτιμώ ότι σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα».

Επίσης ο Τούρκος πρόξενος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την ΕΛ.ΑΣ για την εξυπηρέτηση που παρείχαν στους 10.000 συμπατριώτες του που επισκέφτηκαν την πόλη, την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα