Ν. Χριστοδουλάκης: Καμία αύξηση τιμολογίων στις ΔΕΚΟ λόγω ευρώ

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2001 15:37

Μεγάλη εθνική ευκαιρία για την Ελλάδα αποτελεί το ευρώ και δεν πρέπει να υπονομευθεί, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, αναφερόμενος στα θέματα προετοιμασίας του Δημοσίου, των επιχειρήσεων και των πολιτών εν όψει της κυκλοφορίας του ενιαίου νομίσματος.

Ο υπουργός απηύθυνε έκκληση σε όσους διατηρούν χρήματα σε δραχμές και ξένα νομίσματα να τα καταθέσουν στις τράπεζες, οι οποίες θα τα μετατρέψουν σε ευρώ αυτόματα στις 31 Δεκεμβρίου 2001.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο αυξήσεων των τιμολογίων των ΔΕΚΟ λόγω ευρώ, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι καμιά ΔΕΚΟ δεν θα χρησιμοποιήσει ως άλλοθι την κυκλοφορία του ευρώ για να αυξήσει τα τιμολόγια.

Ειδικά για τις πληροφορίες περί αυξήσεως των τιμολογίων της ΔΕΗ, είπε ότι δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα και οι προγενέστερες αποφάσεις για το ύψος των τιμολογίων θα ισχύσουν έως τις 31 Ιουνίου 2002.

Τέλος, αναφερόμενος στις επιχειρήσεις εκείνες που ενδέχεται να κερδοσκοπήσουν εν όψει της κυκλοφορίας του ευρώ, είπε ότι αυτές θα αποτύχουν διότι «εμείς θα φροντίσουμε με ειδικούς ελέγχους να αποτρέψουμε τέτοια φαινόμενα. Εμείς, θέλουμε μειώσεις τιμών, ώστε να τονωθεί και το αγοραστικό ενδιαφέρον».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα