Ευρωζώνη: Σε υψηλό τριών ετών ο σύνθετος δείκτης PMI τον Ιούλιο

Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014 11:37
UPD:11:38
REUTERS/STRINGER/CHINA

Στο υψηλότερο επίπεδο τριών ετών διαμορφώθηκε ο σύνθετος δείκτης PMI (μεταποίηση και υπηρεσίες) στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο, φθάνοντας στις 54 μονάδες από 52,8 που ήταν τον προηγούμενο μήνα, βάσει στοιχείων της εταιρείας Markit.

Πρόκειται για τον 13ο διαδοχικό μήνα που ο δείκτης διαμορφώνεται υψηλότερα από τη «βάση» των 50 μονάδων - το όριο μεταξύ συρρίκνωσης ή ανάπτυξης των κλάδων μεταποίησης και υπηρεσιών - ενώ ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg και είχαν προβλέψει ότι θα παραμείνει αμετάβλητος.

«Η επιχειρηματική δραστηριότητα ενισχύθηκε σημαντικά τον Ιούλιο, υποδεικνύοντας ότι η οικονομία αναπτύσσεται με έναν από τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων τριών ετών», τόνισε ο Κρις Ουίλιαμσον, οικονομολόγος της Markit.

Σύμφωνα με τον κ. Ουίλιαμσον τα στοιχεία του σύνθετου PMI υποδεικνύουν ότι η οικονομία της Ευρωζώνης έχει επιτύχει ρυθμό ανάπτυξης 0,4% στο β’ τρίμηνο.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης μεταποίησης έφθασε στις 51,9 μονάδες τον Ιούλιο από 51,8 τον προηγούμενο μήνα, ενώ αυτός υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 54,4 μονάδες από 52,8 τον Ιούνιο.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα