Αντιδράσεις στις δηλώσεις Χρ. Σκλαβούνη περί δημιουργίας Bad Bank

Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014 19:14
UPD:19:19

Την αντίδρασή τους στις δηλώσεις του  προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) Χρήστου Σκλαβούνη, για το ενδεχόμενο δημιουργίας Bad Bank που θα συγκεντρώσει τα «κόκκινα δάνεια» των τραπεζών, εκφράζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Ο κ. Σκλαβούνης είχε αναφέρει στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg ότι η  δημιουργία μίας κακής τράπεζας που θα αναλάβει τα προβληματικά δάνεια των τραπεζών από τους ισολογισμούς τους είναι μία επιλογή που εξετάζεται. Μάλιστα πρόσθεσε ότι η νομοθεσία πρέπει να αλλάξει, ώστε το ΤΧΣ να μπορεί να δίνει κεφάλαια σε μία τέτοια κακή τράπεζα.

«Υπάρχουν πολλές λύσεις που εξετάζονται και αυτή θα μπορούσε να είναι μία πιθανή λύση» συνέχισε, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν πολλά ερωτηματικά που πρέπει να εξετασθούν προσεκτικά» είπε.

Ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών κρατά τις αποστάσεις του με στελέχη του να σχολιάζουν τις συγκεκριμένες δηλώσεις λέγοντας ότι «ο υπουργός έχει ζητήσει αναλυτικά στοιχεία από το ΤΧΣ για τα δάνεια και δεν τα έχει λάβει. Δεν έχει γίνει δουλειά ουσίας, η οποία πρέπει να προηγηθεί των όποιων δηλώσεων».

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα