Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές

Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014 19:06
UPD:19:07
REUTERS/STRINGER/GERMANY

Φωτογραφία αρχείου.

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς επανήλθαν οι ανησυχίες για την κατάσταση στην Ουκρανία λόγω της προειδοποίησης της Δύσης για περισσότερες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας.

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε απώλειες 0,69% στις 6.738 μονάδες, ο γερμανικός DAX έχασε 1,07% στις 9.754 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε πτωτικά κατά 1,21% στις 4.316 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραψε πτώση 0,9% στις 339,74 μονάδες. Από τους 18 δυτικοευρωπαϊκούς δείκτες, μόνο εκείνοι της Ελλάδος και της Ισλανδίας έκλεισαν με κέρδη σήμερα.

Στο ταμπλό η Novartis υποχώρησε κατά 1,7%, καθώς ανακοίνωσε κέρδη 3,28 εκατ. δολαρίων ή 1,34 δολαρίων ανά μετοχή για το β' 3μηνο του έτους, υψηλότερα κατά 3%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 1,37 δολάρια ανά μετοχή.

Στο -7,9% βρέθηκε η Banco Espirito, μετά και τη νέα υποβάθμιση της από την S&P σε B- από B προηγουμένως, διατηρώντας το outlook αρνητικό.

Απώλειες 3,4% και για την Nordea Bank, η οποία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη δευτέρου 3μήνου του έτους υποχώρησαν στα 686 εκατ. ευρώ, από 772 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στον αντίποδα, η SAP κέρδισε 2,4%, ικανοποιώντας την αγορά με τα αποτελέσματα δευτέρου 3μηνου. Η εταιρεία λογισμικού ανακοίνωσε αύξηση 4% στα λειτουργικά της κέρδη, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 1,24 δισ. ευρώ.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε την επιβολή νέων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας για τη μη εκπλήρωση των δεσμεύσεών της σε ό,τι αφορά την αποκλιμάκωση της βίας στην ανατολική Ουκρανία.

Σε δηλώσεις που έκανε από τον Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα τόνισε ότι οι νέες αυτές αποφάσεις δείχνουν πως υπάρχουν επιπτώσεις στην επιθετική στρατηγική του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, στην περιοχή.

Επίσης, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να επεκτείνουν τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας και εταιρειών της χώρας αυτής για τον ρόλο τους στην κρίση στην Ουκρανία και παράλληλα να συνθέσουν μία πρώτη λίστα με τις εταιρείες και τα πρόσωπα στα οποία πρόκειται να επιβληθεί πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων, μέχρι το τέλος του Ιουλίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα